Startra kész az iregszemcsei szennyvízberuházás, miután minden, a projektben részt vevő alvállalkozóval szerződést kötöttek. augusztus / 28. szakasszal kezdődnek, majd az engedélyek beszerzése után indulnak a munkálatok. Az 2012 / A feladatok a tervezési iregszemcsei beruházás összköltsége 1,2 milliárd forint, amelyhez az Európai Unió 84,5 százalékos támogatást nyújt.

Startra kész az iregszemcsei szennyvízberuházás, miután minden, a projektben részt vevő alvállalkozóval szerződést kötöttek. augusztus / 28. szakasszal kezdődnek, majd az engedélyek beszerzése után indulnak a munkálatok. Az 2012 / A feladatok a tervezési iregszemcsei beruházás összköltsége 1,2 milliárd forint, amelyhez az Európai Unió 84,5 százalékos támogatást nyújt.

A település 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési ügynökséggel. Ennek értelmében Iregszemcse Község Önkormányzata a csatornázási beruházáshoz több mint egymilliárd forintos támogatást kapott az Európai Unió Kohéziós Alapjából, amely az összes költség 84,5 százalékát fedi le. A munkálatok ideje alatt összesen huszonhét kilométer vezetéket fektetnek majd le, a csatornahálózathoz pedig ezer ingatlan csatlakozhat. A szennyvízhálózat mellett egy szennyvíztisztító telepet is létrehoznak, amelynek naponta kétszázharminc köbméter lesz a kapacitása.

A munkálatokban részt vevő alvállalkozókat közbeszerzési eljárások során választották ki. A beruházás megkezdésének fontos szereplője a projektmenedzsment csapat, amely a projekt teljes körű megvalósításáért felel, koordinálja a résztvevő szervezeteket valamint felelős a határidők és ütemtervek betartásáért. A projektmenedzseri feladatokat Iregszemcsén a 4 Sales System Kft. látja el.

Nagyon fontos szerepe van a kivitelezésben a FIDIC mérnöknek, aki a műszaki tartalom terv szerinti megvalósításáért felel. Iregszemcsén ez a KEVITERV AKVA Kft. feladata. A kivitelezési munkálatok elvégzésére az IREG Csatorna-építő Konzorciumot választották. A konzorcium tagjai az ALISCA BAU Építőipari Zrt. valamint a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. A beruházás közbeszerzési szakértője a PRV Dunántúl Fejlesztési-, Közbeszerzési Tanácsadó Kft., a jogi tevékenységet a Botond és Társai Ügyvédi Iroda látja el, míg a kommunikációs feladatokért a TenderPress Kft. a felelős.