Sikeresen végrehajtott reorganizációt követően, munkája elismerése mellett közös megegyezéssel távozik a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Sarka Béla – tudatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő.

Az immár átlátható módon és stabilan működő állami társaság vezérigazgatói feladatait ez év augusztus 3-tól Lupsán Róbert vette át.

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. 100 százalékos állami tulajdonban lévő társaság, amelynek fő tevékenysége az élőhal termelése és értékesítése, valamint feldolgozott haltermékek gyártása és forgalmazása.

Sarka Béla 2010 októberében került a társaság élére és kiemelt feladatai közé tartozott a társaság reorganizációja. Kinevezését követően gyors ütemben kezdte meg az elmaradt beruházások pótlását, valamint a társaság gazdálkodásának átláthatóbbá és hatékonyabbá tételét, és a halállomány gyarapítását.

A tájékoztatás szerint a közel két év alatt sikeresen végrehajtott reorganizáció eredményeként a társaság vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzete javuló tendenciát mutat. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vagyona 2010 óta folyamatosan gyarapszik, a mérleg szerinti eredmény évről évre nő, tevékenysége az elmúlt évek alatt ellenőrizhetőbbé és hatékonyabbá vált.

Az MTI megkeresésére az MNV Zrt. közölte: a cég adózás előtti eredménye tavaly 27 millió forint volt, 14 millió forinttal több, mint 2010-ben.

Sarka Béla vezetése alatt az állami társaság növelte a foglalkoztatottak számát is, a zrt. jelenleg 178 munkavállalót alkalmaz, partnereivel, beszállítóival együtt közel 300 család megélhetését biztosítja a Hortobágy környékén – olvasható a közleményben.