A napokban megkötött szerződés alapján a Business Telecom Nyrt. (BTel) összesen közel 10 ezres előfizetői bázist vásárol meg a pécsi székhelyű Drávanet Zrt.-től. A BTel a tranzakcióval nem csak ügyféleinek számát növeli, hanem folytatja a korábban elhatározott hálózatbővítési terveit is, ugyanis ezzel a lépéssel a fővárosban és több megyeszékhelyen újabb hálózati elemek kerülnek a birtokába.

A napokban megkötött szerződés alapján a Business Telecom Nyrt. (BTel) összesen közel 10 ezres előfizetői bázist vásárol meg a pécsi székhelyű Drávanet Zrt.-től. A BTel a tranzakcióval nem csak ügyféleinek számát növeli, hanem folytatja a korábban elhatározott hálózatbővítési terveit is, ugyanis ezzel a lépéssel a fővárosban és több megyeszékhelyen újabb hálózati elemek kerülnek a birtokába. A Drávanettől átvett ügyfeleket 2012. október 1-jét követően már a BTel szolgálja ki.


A Drávanet teljes, 7 500-ra tehető kiskereskedelmi ADSL előfizetői állományát, valamint közel 2 500 HDSL és VoIP ügyfelet is magába foglaló végpontokat, összesen tehát közel 10 ezer ügyfelet vásárol meg a Drávanettől a Business Telecom, amely ezzel tovább növeli lakossági ügyfélbázisát és bővíti hálózatát. A kecskeméti székhelyű, a Budapest Értéktőzsdén jegyzett BTel jelenlegi végpontjaianak száma 50-60 ezer között mozog, amely az akvizíciónak köszönhetően legalább ötödével fog bővülni.

„A tranzakció keretében értékes ügyfélállomány kerül a portfoliónkba, mert nem csak lakossági ügyfeleket, hanem stratégiai helyeken – főleg a fővárosban és megyeszékhelyeken – lévő hálózatot is átveszünk a Drávanettől, ami jól illeszkedik oszágos bővítési terveinkhez” – jelentette ki Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója.

A Drávanettől átvett hálózati elemek a főváros teljes területén elszórtan, valamint olyan fontos megyeszékhelyeken helyezkednek el, mint Debrecen, Győr, Pécs, Székesfehérvár és Zalaegerszeg. Mindezzel a kecskeméti székhelyű távközlési cég földrajzi terjeszkedése is tovább folytatódik.

A mostani, Drávanetet érintő akvizíció nem az első olyan tranzakciója a BTelnek, amely során hazai piacon működő szolgáltatótól vásárol kiépített ügyfélkört. 2011 végén több mint 18 ezer ügyfelet vett át az EnterNet 2001 Kft-től, majd idén júliusban jelentette be, hogy a szintén a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt-től vásárolt meg közel háromezer ADSL és IPTV előfizetőt. A BTel ezekkel a lépésekkel igyekszik megszilárdítani piaci pozícióját, nagyobb működési hatékonyságot elérni, és bővíteni hálózatát az organikus fejlődés mellett.

A BTel júniusban lezárult egyéves kötvényprogramjának fő célja volt, hogy saját távközlési hálózatát bővítse, valamint piaci akvizíciókra vonjon be további forrásokat. A legutóbbi, Drávanettől átvett előfizetői kör jól illeszkedik a BTel beruházási politikájához és tovább erősíti a társaság méretgazdaságosságát.

Hivatalosan 2012. október 1-jét követően válik a BTel a Drávanet jelenlegi ügyfeleinek új szolgáltatójává. Mindez azt jelenti, hogy addig a Drávanet szolgálja ki a felhasználókat, akiknek október 1-jétől már a BTel ügyfélszolgálata nyújt majd segítséget és felvilágosítást. A szolgáltatóváltás a fogyasztók számára nem jelent technikai változást, nincs szükség a berendezések átállítására, bizonyos kiegészítő szolgáltatóásokat, mint például a levelezést és a webtárhelyet a Drávanet nyújtja egy ideig a fennakadások elkerülése érdekében. A szolgáltatók közötti megállapodás értelmében az ügyfelek szerződései nem módosulnak, és a BTel a Drávanet Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) alapján szolgáltat számukra tovább.