Ökoturisztikai látogatóközpontot avattak pénteken a Somogy megyei Kaszón. A HM Kaszó Zrt. által alapított Erdőgazdaság azokért, akik az erdőért Alapítvány mintegy 52 millió forint pályázati támogatást nyert a beruházás megvalósításához.

Ökoturisztikai látogatóközpontot avattak pénteken a Somogy megyei Kaszón. A HM Kaszó Zrt. által alapított Erdőgazdaság azokért, akik az erdőért Alapítvány mintegy 52 millió forint pályázati támogatást nyert a beruházás megvalósításához.

A Somogy zöld szíveként is emlegetett erdészet területén interaktív oktató központot alakítottak ki, hogy bemutassák a kaszói erdő különleges flóráját és faunáját, az erdészek és a vadászok munkáját, a természet, az erdő szépségét. Szászfalvi László országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa szerint a látogatóközpont tudatosítja majd mindazokban, akik idejönnek, hogy mit kaptak az emberek ajándékba, és mi a felelősségük abban, hogy ezt tovább tudják adni utódaiknak.

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, országgyűlési képviselő rámutatott: Kaszó határában van Magyarország legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdeje, amelynek egyedülálló a gímszarvasállománya, és különlegesek a növényei. A politikus felidézte, hogy Kaszó hosszú időn keresztül a külvilágtól teljesen elzárt katonai terület volt, és csak a kilencvenes évek közepétől vált közkincsé, nyitottá a vadászok és erdőjárók előtt, és azóta dinamikusan fejlődik. A közgyűlés elnöke jelezte, azon lesz, hogy Kaszó is kerüljön bele a Szülőföldem Somogyország elnevezésű, a megyét ismertető projektbe.