Befejeződött az utazótáskákat gyártó szekszárdi Samsonite Hungária Kft. 778 millió forint összegű kapacitásfejlesztő projektje – közölte a cég az MTI-vel.

Befejeződött az utazótáskákat gyártó szekszárdi Samsonite Hungária Kft. 778 millió forint összegű kapacitásfejlesztő projektje. A kft. 194 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv forrásaiból.A projekthez, amelynek keretében egy új termékcsalád gyártási hátterét alakították ki, a kft. 194 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv forrásaiból – írta a társaság közleményében. A Samsonite cégcsoport 2009-ben indított el egy hárommilliárd forintos beruházási programot Magyarországon, miután a vállalat fő profiljába tartozó könnyű, törhetetlen bőröndök iránti kereslet globálisan nőtt. A programot új kapacitás kiépítése és a termékportfólió bővítése érdekében végezték el.

A beruházás első lépéseként egy új, ütésálló, könnyű, Curv elnevezésű – hőre lágyuló polipropilén – anyag gyártástechnológiai folyamatát hozták létre.

Tavaly egy telephely-fejlesztési projekt keretében a meglévő gyártó csarnokot és irodát korszerűsítették, valamint új üzemcsarnokot és raktárt építettek. A kft. közleménye szerint a most befejezett projektre további kapacitás- és kínálatbővítés miatt volt szükség. A beruházás keretében két formázógépet, a gyártáshoz szükséges tartozékokat és targoncát állítottak üzembe.

Az idén 360-380 főt foglalkoztató Samsonite Hungária Kft. 2011-ben 650 ezer utazótáskát állított elő, és ebben az évben is hasonló nagyságrendben készülnek polipropilén alapanyagú táskák. A cég 2011-ben 11 milliárd forint árbevételt ért el, idén is 10-11 milliárd forintos árbevétellel számol.