Csaknem egyharmadával növelte nyereségét 2012 első fél évében az előző év hasonló időszakához képest az OTP szlovákiai leányvállalata, az OTP Banka Slovensko – adta hírül a bank közlésére hivatkozva szerdán a SITA szlovák hírügynökség.

A OTP szlovákiai leánybankja 2012 első félévében 1,15 millió euró tiszta nyereséget könyvelt el, ami 28 százalékos többletet jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

“A bank teljesítményének növekvő tendenciájához a hitelportfólió minőségének javulása is hozzájárult” – jegyezte meg az eredmények kapcsán Rastislav Matejsko, a bank igazgatótanácsának tagja.

A javulás részben a kamatbevételek 3 százalékos növekedésének volt köszönhető, amely az adott időszakban elérte a 20,5 millió eurót, valamint az eredményhez hozzájárult az intézmény banki jutalékokból származó bevételeinek 8 százalékos emelkedése is, ami 4,97 millió eurót tett ki.

Az intézmény mérlegfőösszege június végén elérte az 1,315 milliárd eurót, ez évközi összehasonlításban 6 százalékos növekedést jelent. A növekedés a betétek 10 százalékos emelkedésének volt köszönhető.