Alig változtak nyitáskor a Fed-jegyzőkönyv közzétételét megelőző kivárás közepette az amerikai tőzsdeindexek szerdán.

A kereskedés kezdetén New Yorkban a DJIA 30 index 0,01 százalék emelkedést, az S&P 500 index 0,04 százalék veszteséget, a Nasdaq Composite index pedig 0,05 százalék mínuszt mutatott.

Szerdán világszerte óvatosságra intette az értékpapír-piaci befektetőket és árfolyamcsökkenést idézett elő a tőzsdéken, hogy a júniusi kínai export a várt 4,0 százalékos növekedés helyett 3,1 százalékkal csökkent éves szinten.

Az amerikai piacokon ugyanakkor amellett, hogy a befektetők a júniusi kamatdöntő Fed-ülés jegyzőkönyvének közzétételére várnak, bizakodással tekintenek a második negyedéves tőzsdei eredmény beszámoló szezon adatai elé.

A Thomson Reuters üzleti hírügynökség felmérése szerint az elemzők arra számítanak, hogy az S&P 500 indexben képviselt vállalatok eredménye az idei második negyedévben 2,9 százalékkal, értékesítési árbevétele pedig 1,5 százalékkal emelkedik a tavalyi második negyedévihez képest.

Kedden az indexek a bíztató második negyedéves eredményadatok hatására nyereséggel zártak, a DJIA 30 index 0,50, az S&P 500 index pedig 0,72 százalékkal emelkedett. A Nasdaq Composite 0,56 százalékkal több mint 12 éve a legmagasabb záróértékére emelkedett.