A Smith & Wesson Brands Inc. részvényei péntek reggel csökkentek, miután a vállalat közölte, hogy a fegyverek iránti kereslet visszatért a járvány előtti szintre.

A lőfegyvergyártó csütörtökön 84,4 millió dolláros nettó árbevételt jelentett a pénzügyi első negyedévéről, ami 69%-os csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest. Mark Smith, a Smith & Wesson vezérigazgatója a “kihívásokkal teli” negyedévet a normális keresleti szintre való visszatéréssel és azzal magyarázta, hogy a vállalatnak korrigálnia kellett a készletszinteket. “Az iparág három év óta először tapasztalt normális nyári lassulást” – mondta Smith egy sajtóközleményben. Emellett elmondta, hogy a gyártók megrendelései “mesterségesen nyomottak” voltak, mivel a vállalat partnerei eladták a meglévő készleteket.

Az elemzők egyetértettek a Smith értékelésével a lőfegyverek iránti kereslet normalizálódásáról. “Bár csalódást okoztak a becsléseinket elmaradó eredmények, úgy gondoljuk, hogy a vállalat továbbra is fegyelmezetten közelít a hosszú távú növekedéshez és a csatornakészletek körültekintő kezeléséhez” – írta a Lake Street egyik elemzője jegyzetében. A Smith & Wesson kongresszusi vizsgálat tárgya is volt, miután a törvényhozók bírálták azt, ahogyan a fegyvergyártók a termékeiket marketingelték, különösen a fiatal férfiak számára. A Smith & Wesson a július 31-én véget ért pénzügyi negyedévre vonatkozóan 3,3 millió dolláros nettó nyereségről számolt be, ami az egy évvel korábbi 76,9 millió dollárhoz képest visszaesett. A Smith & Wesson részvényei a reggeli kereskedésben mintegy 6%-ot estek. A vállalat részvényei a csütörtöki zárásig mintegy 25%-kal csökkentek az idei évben.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/09/09/smith-wesson-revenue-falls-on-gun-makers-waning-demand-.html