Megérkezett a Magyar telekom gyorsjelentése is. A legfontosabb adat, hogy az osztalék növekedett, illetve egy részvény-visszavásárlási programot is indítanak.

Ma megjelent a 2020-as évi beszámoló, valamint közzétette az osztalékfizetési javaslatát a Magyar Telekom, melyben a tavalyi nyereség terhére részvényenként 15 forint a fizetendő osztalék. Ezt a remek befektetőknek szóló kiadást kiegészítik egy 10,2 milliárd forint keretösszegű részvény-visszavásárlással, amelynek egy részvényre vetített értéke 10 forintnak felel meg.

A gyorsjelentés alapján a Magyar Telekom bevételei a növekvő internet igények és a technológiai fejlődés hatására tavaly egy százalékkal, 673,0 milliárd forintra nőttek 2019. évhez képest. A szabad cash-flow a spektrum licensz nélkül is 69,5 milliárd forintot ért el a 2020-as évben, ami 4,5 milliárd forintos emelkedést mutat az előző évhez képest. Az éves szabad cash flow növekedéséhez vezetett többek között a működő tőke kedvező alakulása, az emelkedő nyereségesség és az alacsonyabb pénzügyi tételek. Ezen csökkenések lehetővé tették a beruházások mértékének növekedését. A szabad cash flow a spektrum licensz díjakkal együtt 15,3 milliárd forint volt 2020 teljes évben, mely tartalmazza a 2020 második negyedévében kifizetett 5G licensz díját. A társaság adózott eredménye 22,9 százalékkal, 16,0 milliárd forintra nőtt 2020 negyedik negyedévében, ami a magasabb EBITDA és az alacsonyabb amortizációs költségek együttes hatását tükrözi. A 2020-as évet tekintve a nyereség 4,1 százalékkal, 46,3 milliárd forintra nőtt, mivel az éves EBITDA javulás ellensúlyozta az értékcsökkenési és amortizációs költségek növekedését.

Árfolyam

A cég árfolyama eséssel nyitotta a napot, de a kereskedés délelőtti szakaszában, már csökkentette a visszaesést és javuló tendenciát mutat.