A harmadik negyedévben a Scion Asset Management alapkezelője, aki helyesen jósolta meg a 2008-as pénzügyi válságot, és akiről a The Big Short című film is beszámolt, ismét elkezdett részvényeket vásárolni – derül ki az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet beadványából.

A második negyedévben Michael Burry szinte a teljes portfólióját likvidálta, beleértve az Alphabet és a Meta Platforms technológiai óriáscégeket is.

Még mindig van egy részvényportfóliója – legalábbis az amerikai tőzsdén jegyzett értékpapírokból -, amelynek több, mint 50%-a a börtönszektorból val. A GEO Group mellett, amely Burry egyetlen, a második negyedévben megtartott részvénye, most a CoreCivic-et birtokolja, amely korábban Corrections Corp. of America néven szerepelt, mielőtt kevésbé börtönös nevet vett fel.

De most már van néhány más cége is, amelyek nem közvetlenül a bebörtönzésre játszanak, köztük a Qurate Retail, amely a QVC otthoni vásárlási csatorna tulajdonosa. Az Aerojet Rocketdyne Holdings, a Charter Communications, és a Liberty Latin America, egészíti ki az amerikai tőzsdén jegyzett részvényekből álló portfólióját.

Burry az Egyesült Államokon kívüli vállalatokat is birtokol, köztük a dél-koreai Vitrzocell akkumulátorgyártót és a Hanatour Japan utazásszervezőt a FactSet adatai szerint.

Burry, akinek szokása, hogy tweeteket ír, majd törli azokat, világossá tette, hogy nem túl optimista az amerikai gazdaság és általában az amerikai tőzsde kilátásaival kapcsolatban. A kriptovalutákkal kapcsolatos figyelmeztetése előrelátónak bizonyult, mivel a szektor a legutóbbi összeomlástól, az FTX.com-tól szenved.

Forrás: marketwatch.com