Sátrak keresése, illetve kiválasztása a cél? Lehetőleg úgy, hogy a választott modell tartósan és biztosan segítse elő a peca közbeni komfortérzetet?

Ebben a cikkben minden lényeges szempontra ki fogunk térni, amelyek hathatós segítséget jelenthetnek a beszerzés folyamatában.

Milyen funkciót tölthetnek be a sátra a horgászatok ideje alatt?

Természetesen nincs új a nap alatt, a sátrak használatának elsődleges célja a hatékony védelem és a megfelelő komfortérzet biztosítása. Védve saját magunkat és a felszerelésünket az időjárástól, illetve a külső körülményektől.

Többek között a Fishinda webshop sátor kínálatát is olyankor javasolt szemügyre venni, amikor nagyobb horderejű horgászatra készülünk. Akár többnapos pecákra és túrákra, bojlis, feeder vagy egyéb horgász módszereket űzve.

Az ilyen típusú horgászatoknál nagyon nem mindegy, hogy az éjszakai párás levegő, valamint a kiszámíthatatlan időjárás ellen megvan-e a szükséges védelem. A sátrak célzott használatával pontosan azt tudjuk elősegíteni, hogy egyrészt mi magunk, másrészt a felszerelésünk minden eleme védve és óvva legyen.

Mik lehetnek a jogos elvárások, amikor sátrak keresése a cél?

Mindenekelőtt a méret kérdésével javasolt foglalkozni. Egy sátor a kapacitását és a belső térfogatát tekintve legyen akkora, ha fekvő helyzetben kényelmesen el tudjunk férni benne. Lehetőleg úgy, hogy közben a holmiknak is jusson elegendő hely.

Amennyiben a tervek szerint többszemélyes horgászat van kilátásban, akkor a sátrak között is ennek alapján javasolt választani. A másik kiemelt szempont a stabilitás. Egy sátornak bírnia kell a strapát még akkor is, ha erőteljes széllel vagy masszív esőzéssel van dolgunk.

Ennek tükrében nagyon nem mindegy, hogy mennyire sikerül minőségi anyagokból készített, erős és terhelhető sátrak közül választani. Inkább menjünk biztosra, és költsünk a beszerzésre kicsit többet, minthogy a vízparton a horgászat kellős közepén érjen minket nemkívánatos meglepetés!

Még néhány hasznos tipp a sátrak kereséséhez és kiválasztásához

A méret és a strapabíró jelleg mellett bizony arra sem árt gondolni, hogy a sátrat bizony fel is kell állítani valahogy. Ennélfogva a beszerzésen gondolkodva azt is célszerű figyelembe venni, hogy maga az összeállítás mennyire praktikusan megy, illetve mennyire kapunk ehhez használható segédletet.

Hasonlóképp nem árt az sem, ha a horgászat végeztével a sátor szétszerelése is viszonylag rövid idő alatt, indokolatlan erőkifejtés nélkül letudható. Még jobb, ha a kiszemelt sátrak szállítás és tárolás közben sem foglalnak el annál több helyet, mint ami racionális lenne.

Amennyiben a felsorolt szempontok mindegyikét figyelembe véve sikerül dönteni a sátrak között, akkor kedvező esélye lehet a hosszú távon is problémamentes használatnak.