Mintegy 14 hónappal a tervek első bemutatása után kereskedelmi értékesítésre kész állapotba került a Windows 8 operációs rendszer – jelentette be a Microsoft.

A Windows 8 tesztelés céljából korábban közzétett “béta’ verzióját több mint 16 millió számítógépre telepítették. A nyilvános tesztelés nagyban hozzájárult a forgalmazásra érett verzió kialakításához.

A Microsoft megkezdte a programcsomag RTM (Release to manufacturers) verziójának szállítását a számítógép gyártóknak, elsőként a Lenovo, az Acer, az Asus és a Toshiba vállalatoknak. Az alkalmazás fejlesztők augusztus 15-től kapják meg a Windows 8 RTM verzióját saját szoftverjeik adaptálásához.

A Microsoft a Windows 8 operációs rendszerben teljes mértékben átalakította és az érintőképernyős kezelhetőség javítása érdekében megjelenésében a Windows Phone operációs rendszerhez hasonlóvá tette a grafikus kezelőfelületet.

Az első Windows 8 operációs rendszeren futó személyi számítógépek, notebookok és táblagépek október 26-án kerülnek az üzletekbe.