Mától publikusak a kötött felhasználású Diákhitel2 kötelező törlesztési hányadai, valamint a szabad felhasználású Diákhitel esetében a 2012/2013-as tanévre igényelhető hitelösszegek.

Mától publikusak a kötött felhasználású Diákhitel2 kötelező törlesztési hányadai, valamint a szabad felhasználású Diákhitel esetében a 2012/2013-as tanévre igényelhető hitelösszegek.

Az első hiteligénylési periódus augusztus 15- től szeptember 17-ig tart. Újdonság, hogy mától az eddigi Csalogány utcai Diákhitel Ügyfélszolgálat mellett a KÖKI Terminálon is intézhetik ügyeiket a Társaság ügyfelei. Az idei tanévre vonatkozó hiteligényléseket viszont kizárólag a Diákhitel elektronikus ügyintézési felületén, a www.diakhiteldirekt.huoldalon keresztül lehet lebonyolítani.

Mind a szabad, mind a kötött felhasználású Diákhitelt a mai naptól lehet igényelni. A szükséges nyomtatványokat a Diákhitel honlapjának (www.diakhitel.hu) internetes hitelügyintézési felületén, a www.diakhiteldirekt.hu oldalon lehet kitölteni, amelyet kinyomtatva, aláírva, a Diákhitel Központtal partner pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban vagy felsőoktatási intézményekben kell leadni. A félév első hiteligénylésének utolsó napja 2012.

szeptember 17.

Az idei tanévtől az önköltséges vagy állami részösztöndíjas hallgatók a Diákhitel1 mellett a kötött felhasználású Diákhitel2-t is felvehetik, amely kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel. A felvehető hitelösszegnek nincs felső határa. Legfeljebb azonban akkora összeget vehet fel a hallgató, amekkora az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége. Az igényelt hitelt a Diákhitel Központ közvetlenül az egyetem/főiskola számára utalja, így biztosítva, hogy csak és kizárólag a képzés díja egyenlíthető ki belőle. A Diákhitel2 hitelfelvevők felé felszámított kamatlába 2012. október 15-étől évi 2%, a piaci kamat 2% feletti részét az állam kamattámogatás formájában állja a diákok helyett.

A szabad felhasználású Diákhitellel kapcsolatban fontos változás, hogy a hitelszerződésüket 2012. augusztus 15-ét követően kötött hallgatók havonta maximum 50 ezer forint összegű kölcsönt igényelhetnek. A korábban kötött kölcsönszerződések esetében ez a maximum csak a költségtérítéses képzésben tanulóknak érhető el, az államilag finanszírozott hallgatók továbbra is maximum havi 40 ezer forinthoz juthatnak hozzá. A köztes felvehető összegek változatlanok maradnak: havonta továbbra is 15, 21, 25, 30, 40 ezer forint igényelhető.

A Diákhitel2 bevezetésével várhatóan megnövekvő ügyfélforgalom gördülékeny kiszolgálása érdekében új ügyfélszolgálatot nyit a Diákhitel Központ a KÖKI Terminál 2. emeletén. A Személyes Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje a bevásárlóközpont előírásaihoz igazodik: hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között, szombatonként pedig 10.00 és 14.00 óra között várja a személyes megkereséseket, a Csalogány utcai Ügyfélszolgálat a megszokott nyitvatartási renddel üzemel tovább.