A Goodman Csoport vezérigazgatója, Greg Goodman elmondta: „Valamennyi működési területünk kivette a részét abból a remek eredményből, amellyel a Csoport felülmúlta a 2012-es pénzügyi évre vonatkozó előzetes célkitűzéseket.

A Goodman Csoport vezérigazgatója, Greg Goodman elmondta: „Valamennyi működési területünk kivette a részét abból a remek eredményből, amellyel a Csoport felülmúlta a 2012-es pénzügyi évre vonatkozó előzetes célkitűzéseket.

A Goodman Csoport vezérigazgatója, Greg Goodman elmondta: „Valamennyi működési területünk kivette a részét abból a remek eredményből, amellyel a Csoport felülmúlta a 2012-es pénzügyi évre vonatkozó előzetes célkitűzéseket. Az üzemi eredmény éves alapon számított 21 százalékos növekedése arról tanúskodik, hogy sikeresen hajtjuk végre a stratégiánkat, és hogy képesek vagyunk valamennyi piacunkon kihasználni az adódó lehetőségeket. Mindehhez szükség van kiterjedt üzleti tevékenységünkre, minőségi portfóliónkra, globális működési platformunkra, valamint meghatározó ügyfél- és tőkepiaci partnerkapcsolatainkra világszerte.”

Az ipari szektorban szerzett szakmai tapasztalatait és fejlesztési kapacitásait felhasználva a Goodman a legkiválóbb lehetőségekre összpontosított – összhangban a továbbra is erős bérlői kereslettel és a befektetőknek a kulcsfontosságú piacokon fejlesztett első osztályú ipari ingatlanok iránti igényével. Ez a törekvés megmutatkozik az 1,9 milliárd A$ értékű, folyamatban lévő fejlesztésekben, valamint az év során harmadik felektől – korábbi és új befektetőktől – bevont 900 millió A$ tőkében. Továbbá, a 2012. június 20-i bejelentésnek megfelelően lezárult annak az észak-amerikai közös vállalatnak a létrehozása, amelynek célja 400 millió US$ külső tőke bevonása a Canada Pension Plan Investment Boardtól (CPPIB).

Greg Goodman hozzátette: „Üzleti tevékenységünket az alacsony növekedés és tőkehiány által jellemzett környezethez igazítottuk, gondosan szelektálva, megfontoltan kerestük platformunk bővítésének lehetőségeit világszerte, mindeközben fenntartva erőteljes pénzügyi helyzetünket. Valamennyi érdekeltségünk esetében növeljük piaci részesedésünket, a közelmúltban pedig beléptünk Észak-Amerikába, a világ legnagyobb logisztikai piacára is. A Csoport nemzetközi terjeszkedése révén külföldi tevékenységünk immár 41 százalékkal részesedik üzemi eredményünkből, ezáltal diverzifikálódnak bevételi forrásaink, és jelentősebb növekedési lehetőségek válnak elérhetővé számunkra.”

Stratégia

Szakértelmét, globális működési platformját, valamint kiterjedt ügyfél- és tőkepiaci partnerkapcsolatait kihasználva a Goodman továbbra is ipariingatlan-piaci vezető helyének megőrzésére koncentrál. Ez a stratégia határozott versenyelőnyt biztosít a Csoport számára, lehetővé téve új lehetőségek felkutatását, amelyek tovább erősítik a szektorban elért vezető pozícióját, valamint a jövőbeni bevételek megalapozását.

Danny Peeters, a Goodman európai vezérigazgatója így vélekedett a stratégiával kapcsolatban: „Erős piaci pozícióra tettünk szert, így nagyságunk révén az előttünk álló évben újabb lehetőségeket aknázhatunk ki – gondolok itt egyebek mellett a brazil piacra történő belépésre – miközben bővítjük működési platformunkat Észak-Amerika, Európa, Kína és Japán legnagyobb gazdaságaiban.

A Goodman Csoport közzétette a 2012. június 30-án zárult teljes pénzügyi évben elért eredményeit. Az időszak legfontosabb pénzügyi és működési mutatói a következőképpen alakultak:

Pénzügyi mutatók

 • 463 millió A$ adózás utáni üzemi eredmény – 21 százalékos növekedés az előző évhez képest
 • A hígított részvényenkénti hozam (EPS) 30,5 cent , amely 8 százalékkal haladja meg a 2011-es pénzügyi évben elért értéket
 • Az egy részvényre jutó osztalék (DPS) 2011-hez képest 3 százalékkal, 18 centre növekedett
 • Erős pénzügyi pozíció 23,9 százalékos mérleg szerinti hitel/eszköz aránnyal és 5,5-szeres kamatfedezeti mutatóval (ICR)
 • A Csoport likviditása 1,3 milliárd A$, a kötelezettségek lejárati idejének súlyozott átlaga 5,9 év
 • Jelenlegi pozíciója alapján a Csoport a 2013-as pénzügyi évben elérheti az 524 millió A$ adózott üzemi eredményt, amely a 2012. évinél 6 százalékkal magasabb, 32,3 centes hígított részvényenkénti hozamnak felel meg

Működési mutatók

 • A kezelt eszközök értéke 20 milliárd A$, 11 százalékkal felülmúlva a 2011. évet
 • A fő befektetési portfólió szilárd alapokon áll: a kihasználtság továbbra is magas, 96 százalékos, a bérleti szerződések lejárati ideje súlyozott átlagban 5,2 év, az ingatlanokból származó bevétel éves szinten 2,8 százalékkal növekedett
 • A folyamatban lévő fejlesztések értéke 1,9 milliárd A$, amelyen felül a Csoport további 1,8 milliárd A$ új fejlesztésre szóló kötelezettséggel rendelkezik, összesen 77 projektben. A beruházások 74 százalékára előbérleti megállapodás született, 87 százalékuk harmadik felekhez kapcsolódik
 • A Csoport megkezdte működését Észak-Amerikában, ahol a Goodman és a CPPIB 55-45 százalékos arányban összesen 890 millió US$ értékű tőkét vont be
 • Jóváhagyás született a japán érdekeltségek privatizációjára, és a Japan Core Fund, valamint a Japan Development Fund külső kötelezettségvállalásainak értéke 350 millió US$ nőtt
 • A Csoport által kezelt alapok 900 millió A$ értékű, harmadik felektől származó tőkét vontak be