A WhatsApp új funkciót indít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül hagyják el a hosszú csoportos beszélgetéseket, hogy a többieket figyelmeztetnék a kilépésükre.

Jelenleg a WhatsApp csoportos csevegésből való kilépés kínos lehet, mivel a csevegésben mindenki értesül a kilépésről. Nagyobb csoportokban ez bosszantó is lehet. Hamarosan azonban ahelyett, hogy a csoportban mindenkit értesítenének, ha valaki kilép, csak az adminok kapnak majd értesítést. A funkció még ebben a hónapban elindul az összes WhatsApp-felhasználó számára. Ez része annak a maroknyi intézkedésnek, amelyet a titkosított üzenetküldő platform az adatvédelem javítása érdekében hoz. Egy másik, a cég által bejelentett eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elrejtsék jelenlétüket, hogy mások ne láthassák, hogy online vannak.

A WhatsApp tesztel egy olyan beállítást is, amely megakadályozza, hogy a kapcsolatok képernyőképet készítsenek a “View Once” üzenetekről, amelyek az első megnyitás után nem érhetők el újra. Egy keddi Facebook-bejegyzésben Mark Zuckerberg, a WhatsAppot birtokló Meta vezérigazgatója azt mondta, hogy “folyamatosan új módszereket fog kidolgozni az üzenetek védelmére, hogy azok ugyanolyan privátak és biztonságosak legyenek, mint a személyes beszélgetések”. “A WhatsAppnál arra összpontosítunk, hogy olyan termékfunkciókat építsünk, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy nagyobb kontrollt és magánéletet biztosítsanak az üzeneteik felett” – mondta Ami Vora, a WhatsApp termékvezetője a közleményben. “Az évek során egymásra épülő védelmi rétegeket adtunk hozzá, hogy segítsük a beszélgetéseik biztonságban tartását, és az új funkciók az egyik módja annak, hogy továbbra is teljesítsük az üzenetek magánjellegének megőrzése iránti elkötelezettségünket.”

A frissítés egy sor olyan változtatáshoz csatlakozik, amelyeket a Meta az utóbbi időben eszközölt a platformjain. A cég nemrégiben átdolgozta fő Facebook-alkalmazását, hogy az algoritmikusan ajánlott tartalmakat helyezze előtérbe, miközben egy új feedet is létrehozott, amely fordított időrendi sorrendben mutatja a barátok és családtagok posztjait. A Meta a fiatalabb “Gen Z” felhasználók kegyeit igyekszik elnyerni, akik az Instagramhoz és a Snapchathez hasonló közösségi alkalmazásokat a TikTok, a kínai ByteDance tulajdonában lévő, rendkívül népszerű, rövid formátumú videoplatform helyettesítik. A TikTok hírfolyamát úgy tervezték, hogy az alapján ajánlja a tartalmakat, amit a felhasználók a legérdekesebbnek tartanak, így a görgetés közismerten addiktívvá teszi.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/08/09/whatsapp-will-soon-let-you-slip-out-of-group-chats-undetected.html