Egy jó illatú otthonba hazatérni mindenkinek örömteli pillanat.

Egyre nagyobb az igény arra, hogy természetes illatok vegyenek minket körül, és úgy válasszuk meg az otthonunk levegőjében jelen lévő anyagokat, hogy azokban ne legyenek szintetikus és mesterséges illatok. Az illóolajok terápiás hatása régóta ismert, melyet a légtérillatosító készülékek segítségével saját otthonodban is becsempészhetsz.

Miért érdemes párásítót használni?

A megfelelő egészségi állapot eléréséhez, illetve fenntartásához optimális páratartalmat kell biztosítani otthonunkban is, amely 40 és 60% között van. Sokszor előfordul azonban, hogy egy városi lakás mikroklímáját túlságokan kiszárítják. Ez leginkább a gáztűzhelyek, a légkondi, illetve a fűtőberendezések használatának köszönhető. Egy száraz levegőjű otthon hajlamos sokkal gyorsabban szennyeződni a por által. Ilyenkor pedig könnyebben kerülnek a légutakba a poratkák, amelyek allergiás megbetegedéseket is okozhatnak.

A száraz levegő nem tesz jót az emberi bőrnek sem, így akár előidézhet allergiás tüneteket is. Amennyiben a te otthonodban is ez a jellemző, érdemes körülnézni a Szellőző shop párásítói között. Itt számos olyan készülék közül választhatsz, melyeket kedvenc illóolajaiddal kiegészítve használhatsz, és kellemes, egészséges hatást érhetsz el velük.

Többféle típusú légtérillatosító közül választhatsz

Az utóbbi időben talán a legnagyobb népszerűségnek az ultrahangos aromapárologtatók örvendenek. Ezek a készülékek igen megbízhatóak, és akár több órán keresztül is képesek szolgáltatni a finom illatokat. Azáltal, hogy a levegőbe porlasztják a különböző aromákat, a felesleges nedvesség nem csapódik le a bútorokon. Ugyanis a hideg pára könnyen keveredik a levegőben, és ezáltal számos kedvező egészségügyi hatása is van.

Az asztmás és a kruppos jellegű megbetegedésekre kifejezetten előnyös hatással van. Mivel ezek a típusú készülékek aránylag halkan működnek, így még akár a gyerekszobába is megfelelő választás lehet. Csepegtesd kedvenc illóolajaidat a készülék víztartályába, majd állítsd be a megfelelő páratartalmat, így nemcsak jó illat, de megfelelő beltéri levegő is kialakítható!

Válaszd ki a számodra megfelelő készüléket!

Az ultrahangos párologtató mellett találhatunk ventilátoros légtérillatosítókat is. Ezek olyan vezeték nélkül működtethető aromadiffúzorok, melyek szintén képesek előállítani a kellemes és tiszta levegőt. Beállítható, hogy milyen intervallumban szeretnénk üzemeltetni ezeket, így biztosak lehetünk abban, hogy nem terheljük túl a légteret.

A fényérzékelővel ellátott készülékek pedig arra is alkalmasak, hogy nappal több, éjjel pedig kevesebb illatot juttassanak a levegőbe. Ezek külön illóolajüveggel vannak ellátva, melybe 10 milliliter finom eszenciát helyezhetsz el. A kis űrtartalom ellenére olyan hatékonyan képesek működni, hogy akár egy 60 négyzetméteres helyiséget is hatékonyan képes párásítani.