A Wizz Airbejelentette, hogy a Szaúd-Arábiában idén megkezdett bővítése részeként hamarosan három járatot indít Budapestről az ország legnépszerűbb úti céljaira. A WIZZ utasai számára így Rijád, Dzsidda és Dammám városa is elérhető lesz a magyar fővárosból.

A Vörös-tenger partvidékén fekvő Dzsidda, valamint Szaúd-Arábia több százéves múltú fővárosa, Rijád 2023 januárjától, a Perzsa-öbölnél található Dammám pedig 2023 áprilisától lesz elérhető a WIZZ utasai számára, így még könnyebben megközelíthetővé válnak ezek az egzotikus úticélok. A jegyekről további információk a Wizz Air hivatalos weboldalán, illetve mobilalkalmazásában találhatók.

ÚtvonalJáratsűrűségIndulás dátumaViteldíj (forint)
Budapest – Rijád (Riyadh)hétfő, péntek2023. január 9.22 250 forinttól
Budapest – Dzsidda (Jeddah)kedd, szombat2023. január 10.22 250 forinttól
Budapest – Dammámcsütörtök, vasárnap2023. április 20.22 250 forinttól

A COVID-19 korlátozások enyhítése és a PCR-tesztre vonatkozó követelmények eltörlése a beoltott utazók számára ismét egyszerűbbé tette a légi közlekedést, ami több spontán utazási lehetőséget tesz lehetővé.

A Wizz Air javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

Azáltal, hogy a foglaláskor az utasok igénybe vehetik a WIZZ Flex szolgáltatást, a Wizz Air utasainak lehetőségük van arra, hogy váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén  átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Ez a lehetőség kényelmesebbé és nyugodtabbá teszi az utazások lefoglalását a jelenlegi bizonytalan körülmények között is.

A Wizz Airről

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő diszkont légitársasága jelenleg 160 db Airbus A320, A321, A320neo és A321neo típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, melynek átlagéletkora öt évre tehető. A Wizz Airnél elkötelezett szakemberekből álló csapat biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 27,1 millió utas választotta a légitársaságot a 2022. március 31-ével végződő pénzügyi évben. A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik “WIZZ” kóddal. A Wizz Airt a közelmúltban a világ 10 legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé választotta a világ légitársaságainak biztonságát és szolgáltatásait értékelő AirlineRatings.com, 2020-ban pedig Az Év Légitársasága címmel tüntették ki az Air Transport Awardson, az egyetlen olyan nemzetközi díjátadón, ahol minden jelentős kategóriában elismerik a légi ipar legjobbjait.