Több mint 170 millió forintos beruházással fejlesztette balatonfűzfői gyárát a Fűzfői Papírmanufaktúra Kft., az iskolaszereket gyártó cég hatezer négyzetméteres épületének felújításához 55,8 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte László Albert ügyvezető igazgató.

Több mint 170 millió forintos beruházással fejlesztette balatonfűzfői gyárát a Fűzfői Papírmanufaktúra Kft., az iskolaszereket gyártó cég hatezer négyzetméteres épületének felújításához 55,8 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte László Albert ügyvezető igazgató az MTI-vel. 

A telephelyfejlesztésre kiírt pályázat keretében a cég az egész gyárépület komplett hőszigetelését, nyílászáróinak cseréjét, és a tetőzet szigetelését valósította meg. Hozzátette: a cég 2010-ben vásárolta meg az addig az önkormányzattól bérelt ingatlant, a négyszintes vasbeton szerkezetű épület leromlott műszaki állapota miatt korszerűsítésre szorult. Mivel fűtés az épület egészében nem volt, csak egyes üzemrészekben, a téli hónapokban szüneteltetni kellett a gyártást – mondta. Hozzátette, hogy a beruházással lehetővé vált a folyamatos termelés.

László Albert tájékoztatása szerint tavaly hetven százalékkal 1,9 milliárd forintra nőtt a vállalat nettó árbevétele, 2012-re 2,2 milliárd forintot terveznek. A cég stabilan nyereséges, az eredményeket banki hitel nélkül érték el. A növekedés motorját az export adta, főbb partnerei Németország és Szlovákia, de a fűzfői papírfeldolgozó termékei megtalálhatóak valamennyi kereskedelmi lánc áruházaiban. Közlése szerint a gyár teljes kapacitása 70 millió füzet gyártását tenné lehetővé, 2011-ben 20 millió füzetet gyártottak Balatonfűzfőn. Az idén 25-26 millió füzetet fognak gyártani. A foglalkoztatottak létszáma jelenleg hatvan, a gyárban a tavaly 3.500 tonna papírt dolgoztak fel.