Az Uber csütörtökön jelentette be az élelmiszer-kiszállítási szolgáltatásának legátfogóbb frissítését a 2020-as indulás óta, és egy sor új funkciót vezetett be, amelyek célja, hogy a fogyasztók és a kereskedő partnerek számára még kényelmesebbé tegyék a szolgáltatást.

Ahogy a változások idén nyáron az egész Egyesült Államokban bevezetésre kerülnek, a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy munkaidőn kívül is rendeljenek az élelmiszerboltokból, ütemezzék a kiszállítást, nyomon követhessék a rendelésüket a boltok polcaitól az otthonukig, kiválaszthassák a termékcserét és súly szerint vásároljanak. Oskar Hjertonsson, az Uber élelmiszerüzletágának és új vertikális üzletágainak globális vezetője elmondta, hogy az Uber “nagyban fogad az élelmiszerüzletre”, és úgy véli, hogy a vállalat “nagyszerű helyzetben van ahhoz, hogy nagyszerű élelmiszerüzletágat építsen”.

Az Uber két évvel ezelőtt indította el az élelmiszer-kiszállítást, és a vállalat azóta felvásárolta a latin-amerikai Cornershop élelmiszer-kiszállítási platformot, és világszerte több mint 24 000 élelmiszerüzlettel bővítette kínálatát. Az Uber kézbesítési szegmense vitte át a vállalatot a világjárvány idején, de ahogy a fuvarkereslet kezdett helyreállni, a mobilitási bevételek meghaladták a kézbesítési bevételeket. A kézbesítési szegmens az első negyedévben 2,51 milliárd dollár bevételt jelentett, kevesebbet, mint a mobilitási csoport 2,52 milliárd dollárja. Dara Khosrowshahi vezérigazgató májusban azt mondta az alkalmazottaknak, hogy a befektetők “elégedettek” a szállítási szegmens növekedésével, de úgy véli, hogy “még gyorsabban kellene növekednie”.

Miközben a vállalat az inflációval és a magas benzinárakkal küzd, Hjertonsson szerint az élelmiszeripar mérete és a jelenlegi vonzerő bíztató. “Elég jól érezzük magunkat, hogy képesek vagyunk egyszerűen felszabadítani ezt az új felhasználási lehetőséget a meglévő fogyasztói és kereső bázisunkkal” – mondta. “Ezt mindenképpen egy nagyon nagy üzleti lehetőségnek tekintjük.”

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/07/21/uber-updates-grocery-delivery-service-with-after-hours-ordering-more.html