Tudom én, hogy a cikk címe hihetetlenül hangzik, de létezik egy olyan opciós stratégia, ami a meglévő kockázatot nem növelve (extra-kockázatmentes) addicionális profit lehetőségét kínálja. Figyelem, nem “kockázatmentes extra profit” hanem “extra-kockázatmentes profit” – órási különbség ugyanis a kockázatmentes profit többnyire csak illúzió.

folyamatos profitLétezik egy olyan opciós stratégia, amit havi bevételi stratégiának is szoktak nevezni. Ez alatt olyan kereskedési stratégiát értünk, ami havi szinten konzisztens bevételt tud generálni – ha a piac is adott ehhez. A stratégia a Covered Call névre hallgat, ami szimplán annyit jelent, hogy rendelkezünk alaptermékkel, ami fedezetként szolgál Call opció kiírásához, vagyis további prémium generálásához (pénzt kapunk érte). Többnyire olyan alaptermékek esetén alkalmazható, amik lassan emelkednek, vagy oldalaznak. Vagyis meglévő alaptermék esetén is tudunk extra profitot generálni oldalazó vagy enyhén emelkedő piacon. Nem feltétlenül szükséges az oldalazó részvényt rögtön eladni és más után nézni, alkalmazhatjuk rá a fenti bevételi stratégiát hónapról, hónapra. A stratégia még jobban használható olyan szezonális trendnélküli piacokon, mint általában a nyár vagy az év vége.

Legnagyobb hiba nem használni a Covered Call stratégiát azoknak, akik amúgy is kereskednek hosszútávon alaptermékkel, pl. devizával, részvénnyel vagy határidővel. Ugyanis a Covered Call alkalmazása a meglévő kockázatot nem növelve termel addicionális profitot. Egyedüli “kockázat” a hirtelen emelkedésből származó esetlegesen elmaradt profit fájdalma. Ez akkor következhet be, ha kitartó emelkedésnek indul az árfolyam és a kiírt Call opciót ránk hívják, azaz el kell adni a hozzá kötött alapterméket, de így is profitot realizáltunk.

Fontos megjegyezni, hogy ez az irány semmiképp sem a daytrader-ek világa ugyanis ezzel a stratégiával “idővel” lehet pénzt keresni…

Covered Call azoknak tud extra-kockázatmentes profitot termelni (ha a piac is adott ehhez), akik napon túl kereskednek és legalább 3-4 hetes pozíciókban gondolkodnak.

Ha érdekel, hogyan profitálhatsz opciókkal, gyere el egy bemutató előadásomra, amire itt tudsz jelentkezni: http://www.opcioguru.com/eloadas

Szerző: OpcioGuru Gery