Európai uniós támogatással egymilliárd forint értékű technológiai beruházást hajtott végre a Videoton legdinamikusabban fejlődő tagvállalata, a Videoton EAS Kft. – mondta el a székesfehérvári cég ügyvezető igazgatója.

Klambauer Csaba tájékoztatása szerint a fejlesztés megvalósításához az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológia fejlesztés című pályázatán több mint 201 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a cég. A fejlesztés keretében új, korszerű felületszerelő gépeket, automatikus optikai ellenőrző berendezéseket, lézergravírozókat, illetve címkenyomtató gépeket állítottak üzembe. Továbbá kialakították a kft. egészére kiterjedő alkatrész- és termékkövetési rendszert, illetve fejlesztették a jelenlegi termelésirányítási rendszer használatát korszerűsítő IT rendszert.

A beruházásokat és komplex vállalati technológiai fejlesztéseket a megnövekedett vevői megrendelések, illetve a magasabb technológiai és minőségi igények tették szükségessé. A 2004-ben a Videoton több elektronikai termékeket gyártó cégéből alakult Videoton EAS Kft. 9500 négyzetméteren elektronikus vezérlőegységeket, ipari alkalmazásokba szánt elektronikai szerelvényeket gyárt, vasúti elektronikához és egyes háztartási gépekhez is szállít elektronikai termékeket. Új üzletei révén az idén kétmilliárd forint árbevétel- növekedést vár, aminek eredményeként idei éves árbevétele várhatóan meghaladja majd a 12 milliárd forintot.