A londoni Heathrow repülőtér október végéig meghosszabbította az induló utasokra vonatkozó korlátozásokat, hogy elkerülje az utazási káoszt, mivel Nagy-Britannia legforgalmasabb csomópontja a munkaerőhiánnyal és az utazók számának növekedésével küzd.

Október 29-ig naponta legfeljebb 100 ezer utas indulhat el a Heathrowról – közölte a repülőtér hétfőn. Az először júliusban bejelentett korlátozások szeptember 11. után jártak volna le. “Szeretnénk a lehető leghamarabb feloldani a felső határt, de ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha biztosak vagyunk abban, hogy a repülőtéren dolgozók mindegyike rendelkezik a szükséges erőforrásokkal ahhoz, hogy az utasainknak megfelelő szolgáltatást nyújtsanak” – mondta Ross Baker, a Heathrow kereskedelmi igazgatója egy közleményben.

A repülőtér szerint a kapacitáskorlátozások bevezetése óta javult a pontosság és a csomagokra való várakozási idő, és kevesebb volt az utolsó pillanatban történő járattörlés. A több mint két éve tartó Covid-járványt követő létszámhiány összeütközött az idén nyáron Európa-szerte tapasztalható utasáradattal, ami hosszú sorokat és egyéb fejfájást, például elveszett poggyászokat okozott. Más európai repülőterek is hasonló intézkedéseket hoztak. E hónap elején az amszterdami Schiphol közölte, hogy októberben korlátozza az utasok indulását.

Egyes légitársaságok, köztük az American is, megtiltják egyes alkalmazottaknak a London Heathrow repülőtérről induló járataira vonatkozó juttatások igénybevételét, és figyelmeztetik a személyzetet, hogy egyes európai repülőtereken nehezen találnak ülőhelyet az utazási juttatások felhasználásával – jelentették múlt héten. Hétfőn az American közölte, hogy augusztus 22-én megkezdi e korlátozások egy részének fokozatos megszüntetését.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/08/15/londons-heathrow-passenger-caps-extended-until-late-october-as-travel-strains-continue.html