Késeket mindennap veszünk a kezünkbe, bicskát azonban nem biztos, pedig ez az egyetlen olyan darab, amelynek nagy hagyománya van hazánkban.

A bicska már nagyon régóta kultikus szerepet tölt be a magyarok életében, hiszen nemcsak az étkezés, de a pihenés alatt is hű társa volt az embereknek. Ma már azonban nem egy bicska látja el ezeket a feladatokat, hanem úgy fogalmazhatnánk, hogy minden feladatra jut egy darab. 

A következő pár sorban most egy igazán magyaros bicskáról, a szalonnázóbicskáról olvashatsz bővebben! Ha kíváncsi lettél, tarts velem!

Bicskák a világban

A bicska sosem a legkifinomultabb vágóeszközök sorát gyarapította, sokkal inkább egy olyan “társ” a mindennapokban, amelyet bármikor, bárhová magunkkal vihetünk. Helyben vagyunk! Így lett a bicska amolyan “mindenes” eszköz. A Kések Ollók Webáruház outdoor bicskái között még a mai napig találkozhatunk olyan minőségi szalonnázóbicskával, amelyről a régmúlt hagyományai tükröződnek vissza. 

Na de, bicskából is többféle létezik! A fejesgörbe bicska görbe feje és hosszúkás pengéje miatt közkedvelt, míg a maskara bicska jellegzetes, hegye felé lecsapott pengéjéről ismerhető fel. 

Természetesen akadnak a zsebkések között horgász- és más outdoor darabok is, a szalonnázóbicskát pedig sokan nem is ismerik, pedig megéri beszerezni!

Szalonnázóbicska – Kinek való?

Azt bizonyára kitaláltad, hogy a nevét adó tevékenységre alkalmas, amelyben a keskeny és hosszú pengéje segít. Ez az eszközt szokás úri bicskának is nevezni, szóval egy vérbeli késes nem igazán van elragadtatva tőle. 

De! Arra a feladatra tökéletes, amire született. Fontos szem előtt tartani, hogy mindig az adott tevékenységhez illő zsebkést szerezd be. Használhatsz például egy egyszerű kést is a szalonnázáshoz, de nem éppen biztonságos felcserélni a kések szerepeit, plusz nem biztos, hogy így hamar végzel mindennel.

Egy szónak is száz a vége, a szalonnázóbicskákkal élmény minden apró munkálat és igazi profik lehetünk, akik minden feladatra tartogatnak egy bicskát. 

Hogyan válasszam ki a nekem való bicskát?

Nos, ez igazából nem olyan nehéz, a lényeg az, hogy minőségi zsebkésed legyen. A minőség jeleit pedig könnyű felismerni.

A penge minden esetben rozsdamentes acél legyen, s az a jó, ha a rugó szerkezete közepesen erős. Bizonyos zsebkések markolata szarvasagancsból készül, sárgaréz baknival ellátva. Az anyaga szintén lehet sárgaréz, és a jobb termékekre ujjtámasztót egyaránt helyeznek. 

A markolat színe és mintázata is elég változatos, így mindenki megtalálja, amit keres. Végül, de nem utolsósorban a legfontosabb, hogy csúszásmentes legyen, hiszen ez garantálja a biztonságos használatot. 

Egy jó szalonnázóbicska tehát elengedhetetlen a kerti partik és a vadászatok során, így ha életed 80%-át outdoor programok teszik ki, akkor mindenképpen ruházz be egyre!