A kínai koronavírus helyzet tovább romlik, csütörtökön aggasztó hírek láttak napvilágot: csak a mai napon több mint 31 ezer új fertőzöttet azonosítottak.

Kínában rohamtempóban terjed ismét a koronavírus, egyre több járványügyi intézkedést vezetnek be. A Covid helyzet komoly nyomást helyez a kínai gazdaságra és társadalomra is. Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, hogy Peking kedden bezárta a parkokat és a múzeumokat, Sanghaj pedig szigorította a városba belépő emberekre vonatkozó szabályokat.

Csúcsot döntött a napi azonosított fertőzöttek száma

Az ország Nemzeti Egészségügyi Bizottsága csütörtökön arról számolt be, hogy csak a mai napon 31 444 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak. Ez az adat azért fontos, mivel a járvány kitörése óta nem volt példa ilyen magas napi esetszámra. A ma publikált friss adat még az áprilisban felállított rekordokat is felülmúlta, pedig akkor Sanghajban, Kína legnépesebb városában az egész városra kiterjedő lezárások voltak érvényben.

Bajban lehet az Apple is

Zhengzhou városa a legújabb régió, ahol új, szigorú szabályokat vezettek be. A városban található az Apple legnagyobb iPhone összeszerelőüzeme is, így a korlátozások kifejezetten negatívan érinthetik a már amúgy is ellátási láncból fakadó problémákkal küzdő Apple-t. Zhengzhou nyolc kerületének lakosai csütörtöktől öt napig otthon maradnak, és csak élelemért vagy orvosi kezelésért hagyhatják el otthonaikat, valamint az érintetteken tömeges teszteléseket végeznek.