A forrólevegős fritőz ugyan virágkorukat élik de mégis még nagyon sokan vannak, akik hezitlnak rajta, hogy vajon megéri-e beruházni egy ilyen konyhai gépre, vagy csak egy újabb felesleges tárgy kerül majd először a konyhapultra, majd a szekrénybe, a szekrény tetejére, végül pedig a lakás egy olyan eldugott pontjára, ahol az elrontott vásárlásokat tartjuk, amikről titkon azt gondoljuk: “ Egyszer még biztosan hasznát vesszük valamire.”

A következő bejegyzésben minden esetre igyekszünk majd eloszlatni a kételyeket, hogy lásd, mennyire jó döntés is vásárolni egy ilyen konyhai eszközt.

A sütő, ami biztonságos

Te is gondolkodtál már az airfryer vásárlásán, de tartasz tőle, hogy nem lenne elég ötleted, hogy a lehető legtöbb hasznát vedd a szerkezetnek? Szerencsére a gép mellé jár receptkönyv is, de természetesen a Cosori oldalán is találhatsz air fryer recepteket, hogy változatos lehessen az étkezésed.

A főzés mindig magában rejt némi lehetőséget arra, hogy valamiféle baleset történjen. Már az előkészítési munkálatok során számtalan veszély leselkedik rád, de a konyhai balesetek legfőbb mumusa az  a forró olajjal történő érintkezés. Ez ugyanis igen súlyos égési sérüléseket is tud okozni, amik akár heteken át tartó sebekkel is “megajándékozhatnak”. Éppen ezért mindig nagyon körültekintően kell eljárni, ha bő olajban tervezünk sütni.

De persze az is megoldás lehet, hogy teljes mértékben elhagyjuk az olaj használatát, hiszen egy forrólevegős fritőz segítségével ugyanazt a ropogós textúrát el tudjuk érni a zöldségek és húsok esetében is, de szerencsére egy sokkal veszélytelenebb, egészségesebb és környezetbarátabb módon.

Az egészség támogatója

A tudatos étkezés egyik legnehezebb pontja, amikor olyan klasszikus ízekről kell lemodanunk, ami nagy valószínűséggel már a kisgyerek korunk óta kíséri a mindennapjainkat. Ilyenek mondjuk a bő olajban sütött rántott hús vagy a sültkrumpli is. Ezen a holtponton kiválóan át tudunk lendülni a forrólevegős fritőz segítségével. 

De természetesen nem csupán az olajban sült ételeket lehet benne alternatív módon elkészíteni, hiszen még számos olyan étel létezik, amihez kiválóan alkalmas az airfryer. Az eszközhöz javarészt jár egy lándzsatartó is többek között, valamint az ahhoz tartozó lándzsák is. Ez pedig kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy egy ízletes saslikot össze tudjunk rakni.

Környezetbarát megoldás

A forrólevegős fritőzzel számtalan ponton tudsz tenni a környezetért. Kifejezetten energiatakarékos, így kímélheted vele a pénztárcádat, és persze a Földnek sem mindegy, hogy te mennyi energiát emésztesz fel egy-egy étel elkészítéséhez.

Mivel kikerülöd vele a bő olajban való sütést, nem keletkezik használt sütőolaj sem, ami veszélyes hulladéknak minősül jelenleg, és számos helyen problémát okoz az ilyen eredetű vízszennyezés is. De ha már a főzés során sincs jelen, akkor elmondhatod magadról, hogy tényleg környezettudatosan élsz.

Ugye, hogy minden érv az airfryer mellett szól?