A Facebook anyavállalata, a Meta szerdán megerősítette, hogy probléma van a vállalat Feedjével, miután számos felhasználó jelezte, hogy problémák merültek fel a hírességek oldalain megjelenő spamekkel.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek gondjai vannak a Facebook Feeddel. Azon dolgozunk, hogy a dolgok a lehető leggyorsabban visszaálljanak a normális kerékvágásba, és elnézést kérünk a kellemetlenségekért” – mondta a Meta szóvivője. Egy frissített nyilatkozatban a Meta szóvivője azt mondta, hogy egy “konfigurációs változás miatt néhány embernek gondjai voltak a Facebook Feeddel”. A szóvivő hozzátette, hogy a problémákat már megoldották.

A Downdetector, egy olyan szolgáltatás, ahol az emberek bejelenthetik a weboldalakkal kapcsolatos problémákat és kieséseket, több ezer bejelentést kapott a Facebookkal kapcsolatos problémákról, a panaszok 81%-a a Feedhez kapcsolódott. A Downdetectoron és a Twitteren kommentelő felhasználók egy része olyan problémáról számolt be, hogy a hírességek fiókjain véletlenszerűen közzétett kommentek jelentek meg a saját Feedjükön.

A Metánál legutóbb októberben voltak nagyobb problémák, amikor a felhasználók több órán keresztül nem tudtak hozzáférni a Facebookhoz, az Instagramhoz, a WhatsApphoz és a Messengerhez. Ezt olyan backend-változások okozták, amelyek “problémákat” okoztak, amelyek megszakították a forgalom áramlását a Facebook adatközpontjaiban világszerte található routerek között – közölte a Facebook. A közösségi médiaóriás nem részletezte a legutóbbi meghibásodás okát.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/08/24/facebook-glitch-users-report-celebrity-spam-flooding-their-feeds.html