A Trivago szerint az ünnepek közeledtével nő az utazási igény, azonban kevesebb pénzt költenének utazásra az európaiak, mint korábban.

A Bloomberg arról számolt be, hogy a Trivago adatai szerint továbbra is sokan szeretnének elutazni az ünnepi időszakban, azonban az európaiak jellemzően az olcsóbb hoteleket keresik, valamint kevesebb napot töltenének a szálláshelyeken.

Az európaiak „kezdik visszafogni” az utazási költségvetésüket az ünnepi időszakra, mivel az emelkedő költségek egyre jobban felemésztik a rendelkezésre álló jövedelmeket – derül ki a Trivago NV kutatásából. „A november-januári időszakra vonatkozó foglalási, keresési adatok azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább az olcsóbb szállodákat és a rövidebb utazásokat részesítik előnyben. A közelmúltban már többen kattintottak az alacsonyabb árú szállásokra, mint 2019 hasonló időszakában, még a koronavírus világjárvány kirobbanása előtt” -mondta el Matthias Tillmann pénzügyi igazgató egy interjúban.

Ugyanakkor az utazások iránti kereslet mértéke továbbra is magas, a Trivago weboldalán keresztül történő foglalások száma ebben a negyedévben visszatért, a 2019-es szintekre, mielőtt a koronavírus okozta válság teljesen felforgatta a szektort.