A nyári hőségben mi sem egyszerűbb, mint szellőztetéssel orvosolni a hőmérsékleti problémákat.

Szellőztetés nélkül a benti oxigén sokszor megrekedhet a lakásban, amely nyirkos levegőt eredményez. Ez pedig akár közérzetünkre és egészségünkre is hatással lehet. Ezért fontos egy páraszabályzó beszerzése.

A Páramentesítő.hu webáruháza páramentesítők széles választékát kínálja mindenkinek, aki friss, tiszta levegőt kíván otthonába. A páraszabályzóval nem kell aggódnunk, hogy megreked a nedves levegő a beltérben.

Segítségével megszabadulhatunk az extra nedvességtől, és friss levegőt élvezhetünk otthonunkban. Igen ám, de egy ilyen szerkezet a szellőztetéssel együtt kizárólag nyáron hatékony megoldás.

Az pedig, hogy a páratartalom nem megfelelő kezelése és szinten tartása milyen tüneteket eredményezhet, egy teljesen másik kérdés. A nedves levegő penész formájában is lecsapódhat, amely dohos, kellemetlen szagokat eredményezhet. Ez nem csupán közérzetünket, de hangulatunkat is befolyásolhatja.

Mit tegyünk tehát a túl magas páratartalom ellen? Mikor érdemes páramentesítőt beszerezni, és milyen gyakran szellőztessünk?

Szellőztessünk, amilyen rendszerességgel csak tudunk

Lakásunk belső terében mindig egy kicsivel magasabb lesz a páratartalom. Ez köszönhető annak, hogy olyan hétköznapi tevékenységekkel, mint a légzés vagy teregetés is növeljük a nedvesség szintjét. Ahhoz, hogy ennek a problémáját megoldjuk, gyakran ajánlott otthoni fortély a szellőztetés és egy páramentesítő beszerzése.

Ezzel nyáron nincs is semmi baj, hiszen a kinti meleg levegő semlegesíti a bent megrekedt párát. Azonban amikor elérkezik a rossz idő, vagy hidegebb lesz kint, már hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szellőztetésről. Ekkor párátlanítóban kell gondolkodnunk.

A túl magas páratartalom negatív hatásai

Az ideális páratartalom 45-50% körül mozog. Amennyiben ennek értéke túl magas vagy túl alacsony, manuális lépéseket kell tennünk a tiszta levegő érdekében.

A túl magas páratartalom a levegőben megrekedt nedvesség lecsapódását eredményezheti. Ez általában a hideg falakon penész formájában jelenik meg. A magas páratartalom rossz közérzetet, kellemetlen szagokat és látványt okoz. Ez sem az egészségünknek, sem pedig az otthon töltött időnknek nem tesz jót, tehát mindenképp tenni kell ellene.

Mi a jó megoldás ebben az esetben?

Vannak különböző fortélyok és természetesen eszközök a páratartalom szinten tartására és a páralecsapódás elkerülésére.

Ilyen például a fűtés, nyáron pedig a rendszeres szellőztetés. Páramérő készülékkel és páramentesítővel pedig eleve megakadályozhatjuk a túl magas páratartalom kialakulását.

Szellőztessen nyáron a friss levegőért, télen pedig egészítse ki egy praktikus berendezéssel!