A technológiai ágazat árfolyamait követve veszteségbe fordultak a pénteki nyitásra az előző napi pozitív zárásból a főbb amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,33 százalékos, az S&P-500 index 0,59 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,74 százalékos csökkenést mutatott a kereskedés kezdetén. A nyitás előtt közzétett makrogazdasági mutatók javítottak kissé a befektetői hangulaton. Szeptemberben ugyanis várakozáson felüli mértékben emelkedtek a személyes jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban. Az Apple részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban négy százalékkal gyengült azt követően, hogy a csütörtöki piaci zárás után publikált eredménybeszámolójában iPhone eladásainak két éve legnagyobb negyedéves csökkenéséről számolt be.

Az Amazon részvénye közel két százalékkal csökkent, mert költségeinek növekedését jelentette a vírusvédelmi korlátozások közepette kialakult helyzetben. A Facebook részvénye pedig másfél százalékot veszített 2021-es kilátásairól tett jelentése miatt. A Twitter részvénye közel nyolc százalékkal gyengült felhasználói alacsonyabb számáról és reklámbevétele várható csökkenéséről tett beszámolóját követően. Várakozáson felüli negyedéves eredményének köszönhetően az Alphabet részvénye viszont hét százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az olajár csökkent, a WTI 1,02 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben az amerikai piacok nyitásakor hordónként 35,80 dolláron, a Brent ára pedig 0,91 százalékkal 37,91 dollárra csökkent. Az olajár öt havi mélypontnál tart, és a második egymást követő hónapot fejezi be árcsökkenéssel. A WTI nyolc százalékot, a Brent hét százalékot veszített októberben. Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik erősebben 1,1689 dolláron, az arany spot ára 1,10 százalékkal emelkedett unciánként 1888,48 dollárra.