Felvette a kapcsolatot a Népszabadság többségi tulajdonosával, a Ringier cégcsoporttal Csintalan Sándor, és közölte velük vételi szándékát – írta a szombati Magyar Nemzet.

A Népszabadság kisebbségi tulajdonosa, az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány vezetője a lapnak azt mondta, elővásárlási joguk van a részvényekre, és beleegyezésük nélkül nem köthet üzletet a Ringier Csintalannal.

Csintalan Sándor volt MSZP-s országgyűlési képviselő és a Hír TV volt műsorvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezetőjének, Mihók Attilának küldte el a Népszabadságra vonatkozó vételi szándékáról szóló rövid nyilatkozatot, kérve őt, hogy adjon neki lehetőséget a tárgyalások megkezdésére.

Csintalan Sándor arról nem kívánt nyilatkozni, hogy milyen lehetőségei vannak a tranzakció esetleges lebonyolítására.

A Népszabadság Zrt. kisebbségi, 27 százalékos tulajdonosa a Szabad Sajtó Alapítvány; a kuratórium elnöke, Kránitz László volt szocialista képviselő a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: az alapítványnak elővásárlási joga van a Ringier birtokában lévő részvényekre, ami szerinte azt jelenti, hogy “a Ringier az alapítvány hozzájárulása nélkül nem tudja eladni” 70 százalékos pakettjét.