Elfogott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy férfit és egy nőt, mert az elmúlt hónapokban több biztonsági kamerát is elloptak a fővárosban. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Júniusban az akkor még ismeretlen tettes a ferencvárosi Viola utcában lévő egyik vállalkozás külső biztonsági kameráját tulajdonította el. Az ügy kivizsgálása során a kerületi kapitányság nyomozói megállapították, hogy az elkövető a nyáron más kerületekben is több hasonló bűncselekményt követett el egy nő segítségével. A legtöbb helyszínen a kamerák az ellopás pillanatáig rögzítettek, így rengeteg fénykép készült a férfiról – írta a police.hu oldalon szombaton megjelent közleményében a BRFK kommunikációs osztálya.

A rendelkezésükre álló felvételek elemzése alapján hétfőn az újpesti kapitányság nyomozói azonosítottak egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével. A rendőrök még aznap elfogták a 30 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, a házkutatás során pedig egy biztonsági kamerát is lefoglaltak. Kedden azután a férfi társát is elfogták, a nő szintén beismerte tettét – közölte a BRFK.

A gyanúsított előzetes letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte.