A Lucid kedden új információkat közölt a DreamDrive nevű önvezető rendszeréről.

Az EV gyártók nagy része saját önvezető rendszer fejlesztésén is dolgozik, nincs ezzel másként a Lucid sem.

Kedden az amerikai EV startup, a Lucid új részleteket közölt a DreamDrive nevű önvezető rendszeréről. A DreamDrive a Lucid szerint az eddigi legfejlettebb vezetéstámogató rendszer lesz.

A DreamDrive a vállalat tájékoztatása szerint 32 beépített szenzort, vezetőfigyelő rendszert és számos egyéb hardvert tartalmaz, amely lehetővé tesz olyan funkciók használatát, mint például az ütközéselkerülő rendszer.

A DreamDrive azonban olyan technológiákat és funkciókat kínál, amely manapság sok másik új autóban is megtalálható. A legismertebb a Tesla AutoPilot és Full Self Driving nevű rendszerei. A General Motors a múlt héten mutatta be az általa fejlesztett rendszert, amely az Ultra Cruise nevet kapta.

A jelenleg elérhető rendszerek, beleértve a DreamDrive-ot is, még nem teszik lehetővé az autók teljes önvezetését. A sofőröknek mindig a volán mögött kell ülniük. A rendszerek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a vezetést.

A DreamDrive fejlesztése jó hír a befektetők számára, azonban a vezetéstámogató rendszerek szinte alapértelmezetten elvártak az EV szektorban. Sok EV startuphoz hasonlóan nem teljesítettek túl jól, az elmúlt három hónapban mintegy 13 százalékot estek a Lucid részvényei.

A Lucid első modellje a felsőkategóriás prémium elektromos autó, a Lucid Air. A modell listaára 69.900 dollárról indul, míg a modell csúcsverziója 161.500 dollártól vihető haza. Ezért a pénzért a Lucid Motors 1080 lóerős teljesítményt és több mint 500 mérföldes hatótávot ígér. A gyári adatok szerint az Air Dream Edition a 0-60 mérföldperórás sprintet 2.5 másodperc alatt abszolválja. A gyártó állítása szerint a körülbelül 300 mérföld megtételéhez elegendő töltöttségi szint eléréshez mindössze 20 perce lesz szüksége a Lucid Air-nek.

A Lucid Air nem titkoltan a Tesla csúcsverziói ellen indulna az EV versenyben, de a Lucid tervei szerint a közeljövőben alacsonyabb árfekvésű elektromos autókat is gyártanának.