A Toyota 5.6 milliárd dolláros beruházásra készül az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, a világ legnagyobb autógyártója még komolyabb hangsúlyt fektetne az elektromos autózásra.

A Toyota Motor szerdai beszámolója szerint az autógyártó jelentős hangsúlyt fektetne az elektromos autózásra. A Toyota 730 milliárd jen, durván 5.6 milliárd dollár értékű befektetésre készül az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban. A beruházás célja az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorok gyártási és fejlesztési kapacitásának látványos növelése. Az elektromos autók iránti fogyasztói kereslet világszerte növekszik, így a világ legnagyobb autógyártója is még komolyabb hangsúlyt szeretne az elektromos autózásra fektetni.

A Toyota közleménye szerint a beruházását követően az akkumulátorok gyártása 2024-2026 között kezdődhet meg. „A beruházás célja, hogy lehetővé tegye a Toyota számára, hogy teljes mértékben kitudja elégíteni a fogyasztói igényeket a világ minden országában, régiójában, azáltal, hogy többféle hajtásláncot és a lehető legtöbb opciót kínálja.” -áll a hivatalos közleményben.

A Toyota a hibrid és a hidrogénhajtással szerelt autókat a zöld jövő fontos részének tekinti, az elmúlt időszakban felgyorsította a kínálatának további villamosítását. A hibrid és hidrogén hajtás mellett most a tisztán elektromos hajtással szerelt járművekre is nagyobb hangsúly kerülhet. Decemberben azt ígérte az autógyártóóriás, hogy 2035-től már csak zéró károsanyagkibocsátású járműveket fognak értékesíteni Európában.

Szerdán ismét megerősítette az autógyártó, hogy szerintük több alternatívan is van a karbonsemlegesség eléréshez. A japán autógyártó szerint jelenleg a legfontosabb a CO2 kibocsátást mérsékelni a lehető leggyorsabban és a lehető legnagyobb mértékben.

Az autógyártók között egyre fokozódik a verseny az EV szektoron belül, a gyártók óriási összegeket költenek az elektromos autók fejlesztésére, ahogy a fogyasztói igény egyre inkább a környezetbarát járművek felé fordul.

(www.shutterstock.com)

A New York-i tőzsdén jegyzett japán autógyártó részvényei 1.05 százalékos csökkenést követően 150.17 dolláron zárták a tegnapi kereskedési napot. A Toyota részvényei 18.96 százalékos mínuszban vannak idén, míg az elmúlt egy év alatt pedig 13.13 százalékkal csökkent a Toyota Motor Corporation részvényeinek értéke.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com