Elon Musk a Tesla vezérigazgatója tegnap jelentette be a Twitteren, hogy a Tesla Supercharger hálózata még idén elérhetővé válik más EV gyártók számára.

Elon Musk, a Tesla Inc. vezérigazgatója kedden Twitter posztban számolt be arról, hogy az elektromos autógyártó még ebben az évben megnyitja a „Supercharger” nevű gyorstöltő hálózatát más elektromos autók előtt, hozzátéve, hogy idővel a töltőállomások minden országban elérhetőek lesznek minden elektromos autó számára.

„Saját töltőállomásokat hoztunk létre, saját fejlesztésű csatlakozóval, mivel akkor még nem voltak szabványok és a Tesla egyeduralkodó volt a nagyhatótávú elektromos autók piacán. Ez egy meglehetősen vékony csatlakozó, ami mind alacsony, mind nagy teljesítményű töltéshez használható. Még ebben az évben megnyitjuk a gyorstöltő hálózatunkat más márkák által gyártott elektromos autók számára” -áll a Tweetben.

A döntés többnyire Musk rajongóinak az elismerését vonta maga után, azonban egyesek nem értettek egyet a döntéssel. Több Tesla ügyfél arra panaszkodott, hogy jelentősen megnőhet a várakozási idő a forgalmas gyorstöltő állomásokon. A legforgalmasabb Superchargerek többnyire az amerikai autópályák mentén találhatóak.

Eleinte nem volt világos, hogy kell-e adaptert használni a más gyártmányú elektromos autók esetében, azonban úgy tűnik igen. Ahogy Elon Musk is írta a posztjában, a Tesla modelleknek egyedi csatlakozójuk van, nem szabvány.

Kedden 2.21 százalékos pluszban zárt a Tesla, azonban a kereskedési utáni aftermarket során negatív tartományba fordult a részvény.

Hullámzóan teljesít a Tesla idén.

A Szilícium-völgy-i elektromos autógyártó várhatóan a hétfői tőzsdezárást követően hozza nyilvánosságra a második negyedéves jelentését.

Az autógyártók közötti verseny mértéke egyre inkább fokozódni látszik az EV szektorban, amely nincs jó hatással a Tesla részvényeire. Idén 6.40 százalékos mínuszban van a papír.

A kínai EV részvények az elmúlt időszakban felülteljesítették a Teslát, részben az erős értékesítési számaik miatt. Az XPengen túl két népszerű kínai EV gyártó, a Nio és a Li Auto is így tett. A Nio részvényei 19 százalékkal, a Li Auto részvényei 57 százalékkal emelkedtek az elmúlt 3 hónap során, míg a Tesla részvények értéke ugyanezen periódus alatt körülbelül 13 százalékkal csökkent.