A Shell még a múlt héten jelentette be, hogy 2025-ig 800 darab elektromos autó töltőállomást épít ki, ezzel a Shell EV töltőállomásainak száma közel nyolcszorosára nőhet az Egyesült Királyságban.

A Royal Dutch Shell holland-angol multinacionális olajvállalat még a múlt héten jelentette be, hogy 2025-ig 800 darab elektromos autó töltőállomást épít ki, Waitrose szupermarketek mellé. A befektetéssel a Shell EV töltőállomásainak száma több mint nyolcszorosára nőne az Egyesült Királyságban.

A tervek szerint körülbelül 100 Waitrose üzlet mellé építhet ki a Shell elektromos autó töltőállomást. Várhatóan minden helyszínre 6 darab 22kW-os és 2 darab 50kW-os gyorstöltőt telepítenek. A Waitrose & Partners 1904-ben alapított brit szupermarketlánc. Később Waitrose névre rövidítették, a lánc még a mai napig is főként élelmiszereket árusít.

Az első töltőállomást várhatóan leghamarabb jövőre nyithatják meg. A Shell a „destination charging” jelzővel illette a programot, amelynek a lényege az, hogy az ügyfelek olyan helyeken tudják töltetni az elektromos autóikat, ahová egyébként is sokat járnak valamilyen más tevékenység miatt, az egyik legnépszerűbb ilyen tevékenység a vásárlás.

„Ez nagyszerű hír az egyesült királyságbeli elektromos autó tulajdonosok számára. Könnyen, gyorsan, megbízhatóan és biztonságos környezetben tölthetik fel elektromos járművüket a Shell töltőpontjain, miközben a Waitrose üzleteiben vásárolnak.” mondta Bernadette Williamson, a Shell UK Retail menedzsere. „Szeretnénk, hogy az elektromos autók töltése a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járnának, ezért minél több helyen szeretnénk biztosítani ügyfeleinknek az EV töltési lehetőségeket.”

A partneri kapcsolat eredményeként 2025-re 57-ről 125-re nő a Shell Waitrose termékeket árusító üzleteinek száma.

„Örömmel tölt el minket, hogy üzleteink mellett 800 új EV töltőpont lesz elérhető. Az Egyesült Királyságban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntartható közlekedés.” nyilatkozta a Waitrose ügyvezető igazgatója, James Bailey.

A Shell jelenleg 108 darab EV töltőálommással rendelkezik az Egyesült Királyságban. A töltőpontok közel fele Londonban található. A befektetéssel a Shell EV töltőállomásainak száma több mint nyolcszorosára nőne az Egyesült Királyságban.

A Shell nemrégiben megvásárolta az Ubitricity nevű EV töltéssel foglakozó céget. A Shell azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025-ig összesen 5000 töltőállomást telepítsen.

A Shell részvényei több mint 11 százalékos pluszban vannak idén, az elmúlt egy év során 21.55 százalékkal nőtt a részvények értéke.