A General Motors bejelentette, hogy a tervek szerint a legelső GMC Hummer elektromos pickupok leszállítása még idén decemberben megkezdődik.

A General Motors tájékoztatása szerint az első GMC Hummer elektromos pickupok leszállítása még idén decemberben megkezdődik.

A GMC Hummer EV pickup csúcsverziója az Edition 1 nevet kapta, a modell hatótávja 329 mérföld, közel 530 kilométer. Az 1000 lóerős Edition 1 iránt kifejezetten nagy a kereslet, a csúcskivitel listaára 112.295 dolláron indul. A limitált számban gyártott Edition 1 modellek várhatóan 2022-ben kifutnak, a General Motors tájékoztatása szerint 2022-ben és 2023-ban érkezik a GMC Hummer EV3X és EV2X kivitele, melyek alacsonyabb listaárért, kevesebb lóerőt kínálnak. A legkedvezőbb árú kivitel, az EV2 2024 tavaszán érkezik, az EV2 listaára 80 ezer dollár környékére várható.

A Hummer EV pickup különféle kivitelei. https://www.gmc.com/electric/hummer-ev

Duncan Aldred a General Motors értékesítési alelnöke elmondta, hogy ez EV pickupra érkezett foglalások több mint 80 százaléka az Edition 1-re futott be, a GMC Hummer EV pickup iránt 125 ezer ember érdeklődik komolyabban, ennek közel fele már a kezdeti 100 dolláros letétét is befizette.

Az elektromos Hummer az EV pickupok piacán igyekszik vezető szerepet kialakítani, jelenleg az egyetlen vetélytársa a Rivian R1T névre keresztelt elektromos pickup. A jövő évben érkezik azonban a nagy népszerűségnek örvendő Ford F150 pickup elektromos kivitele, a Ford F150 Lightning. A tervek szerint a Tesla is hamarosan megkezdi a Cybertruck pickup gyártását.

A GM 18 hónap alatt fejlesztette ki az elektromos Hummer pickupot, a múlt héten Joe Biden amerikai elnök látogatást tett a General Motors gyártóegységében, az elnök ki is próbálta az új Hummert. A tervek szerint a GMC Hummer 2023-ban piacra dob egy SUV-ot is, az autógyártó reményei szerint az eladott elektromos Hummerek közel 60 százalékát ez a SUV tenné ki.

https://www.gmc.com/electric/hummer-ev

A General Motorsnak nagy tervei vannak az elektromos autókkal kapcsolatosan, 2021 és 2025 között a vállalat durván 35 milliárd dollárt tervez elkölteni elektromos autók fejlesztésére. A tervek szerint 2025-re a GM modell palettáján közel 30 elektromos hajtással szerelt jármű kap helyet, a General Motors ekkorra éves szinten több mint 1 millió darab elektromos autó eladását tervezi. „Az EV-k globális elfogadottsága egyre növekszik és hamarosan inflexiós ponthoz érhet. Készek akarunk lenni arra, hogy a megnövekedett keresletre időben tudjuk reagálni és minden ügyfelünk igényét teljes mértékben ki tudjuk elégíteni.” mondta korábban Paul Jacobson a GM CFO-ja. A General Motors még januárban lepte meg a Wall Street-et, amikor bejelentette, hogy 2035-re már csak elektromos hajtással szerelt járműveket fog gyártani.

A GM részvényei 1.36 százalékos csökkenést követően 62.19 dolláron zárták a szerdai kereskedési napot. Az elmúlt 1 hónap alatt 7.65 százalékkal erősödött a General Motors árfolyama, míg idén 49.35 százalékos pluszban van a papír.

Forrás: Reuters