Az EV startup, Hyliion árfolyama jelentős mínuszba fordult hétfőn, miután a UBS elemzője leértkeléte a részvényt.

Beszakadt a kamionokhoz elektromos és hibrid hajtásláncot fejlesztő Hyliion árfolyama hétfőn, miután a UBS elemzője leértkeléte a részvényt. A Hyliion részvényei 11.76 százalékos esést követően 6.90 dolláron zárták a hétfői kereskedési napot, ezzel az elmúlt három hónap alatt már több mint 35 százalékot esett a papír.

Steven Fisher az UBS elemzője leértékelte a Hyliiont hétfőn, tartás helyett már eladásra ajánlja a részvényt. Fisher az egy éves célárát is negatívan módosította, 14 dolláros szintről 5 dollárra. Fisher úgy gondolja, hogy az EV startup nem fogja tudni teljesíteni az elkövetkező években az eladási előrejelzéseit.

A Hyliion olyan hajtásláncokat fejleszt, amelyek segítségével részben, vagy teljes mértékben villamosíthatnak dízel- vagy benzinüzemű teherautókat. A kezdetben belsőégésű motorral szerelt kamionok ezáltal teljesen elektromos hajtásúvá vagy hibridekké válhatnak.

Forrás: https://www.hyliion.com/

Az EV startup jelenleg még nem rendelkezik bevételekkel, a Hyliion iránymutatása alapján azonban 2024-re 2 milliárd dolláros árbevétellel kalkulálnak. A UBS elemzője 1.2 milliárd dolláros árbevételt becsül 2024-re.

Fisher úgy gondolja, hogy a Hyliion két okból is túl optimista a számokkal kapcsolatban: Egy relatíve új cégnél időre van szükség az ügyfélkör kialakulásához. Az ellátási láncból fakadó problémák, a chiphiány és a munkaerő hiány továbbra is negatívan érinti a szektor egészét, köztük a Hyliiont is.

Fisher leértékelésének következtében a Hyliiont elemzők 40 százaléka eladásra ajánlja a papírt. Az S&P 500 indexben megtalálható részvényeket átlagosan mindössze az elemzők 10 százaléka ajánlja eladásra. Az átlagos vételre ajánlási ráta az olyan alacsony kapitalizációjú vállalatoknál, mint a Hyliion is, közel 65 százalék.

Nincs túl jó passzban a részvény.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!