A Tesla által bevezetett Battery Day után nemrég a Volkswagen is megtartott egy hasonló eseményt Power Day néven.

A Volkswagen 6 újabb Gigafactory létrehozását tervezi a következő 10 évben, és a Teslát nevezte meg, mint első számú konkurencia.

A QuantumScape Corp. egy akkumulátor fejlesztő start-up, melynek legnagyobb tulajdonosa a Volkswagen AG. A cég legfrissebb kutatási eredményeit tették közzé tegnap, melyben azt állítják, hogy 15 perc alatt képesek 80%-ra tölteniük az energiahordozókat, mely kétszer olyan gyors, mint a Tesla Model 3 töltési sebessége. A Volkswagen hátránya, hogy ez a teljesítmény egyelőre laboratóriumi körülmények között érhető csak el, míg a Tesla autói már az utcán vannak több százezres példányszámban.

Az eredmények azt mutatják, hogy 50 százalékkal messzebb lehet vele utazni, mint egy azonos méretű, de jelenlegi technológiával közlekedő elektromos autóval és a töltési teljesítmény 800 töltés után sem csökkent. A cégnek még nem sikerült tömeggyártásba hozni az akkumulátort, de dolgoznak rajta. A cég 700 milliárd dollárnyi tőkét szerzett a new yorki IPO-t követően, tehát a kutatásra van kellő energiájuk.

Nem kell azon aggódni, hogy a hír hatására 20 százalékot esik majd a cég árfolyama, de mindenképp érdekes adat lehet a jövőre tekintve. (Elon Musk kevesebb, mint egy hónapja figyelmeztette a dolgozóit, hogy a részvény árfolyamát bármelyik pillanatban üthetik szét kalapáccsal.)

Miközben a Volkswagen az európai kutatókban bízik és mindent megtesz a hátrány ledolgozásának érdekében, a Tesla is nagyban dolgozik az akkumulátorok további fejlesztésén.