A Tesla 734 darab 2019-ben gyártott és Kínába szállított Model 3-at hív vissza. Az autóknak a biztonsági övvel vagy a féknyereggel kapcsolatos problémájuk lehet.

734 darab 2019-ben gyártott és Kínába szállított Model 3-at hív vissza hivatalos visszahívás keretében. A modelleknek biztonsági övvel vagy féknyereggel kapcsolatos problémájuk lehet. Az elmúlt hónapokban több tízezer Tesla járművet hívtak vissza Amerikából és Kínából.

A Tesla az elmúlt hónapokban fokozott szabályozási ellenőrzés alá került Kínában, miután rengeteg negatív fogyasztói visszajelzés és médiajelentés érkezett fékhibákról. A hivatalos visszahívásoknak a fő oka: A Model 3-ak esetén lehetséges, hogy a féknyereg rögzítőcsavarja nem lett megfelelően rögzítve. A hátsó biztonsági öv nem megfelelő rögzítésének a lehetősége a Model 3-ak mellett csekély számban ugyan, de a Model Y-ok esetében is fennállhat.

A csütörtöki visszahívás összesen 734 darab, 2019-ben gyártott Model 3 járművet érint, közölte a kínai szabályozó hatóság a SAMR (State Administration for Market Regulation).

Az autóknak vagy a biztonsági övvel kapcsolatos problémájuk lehet, amely növelheti az utasok sérülésének kockázatát ütközés esetén, vagy elképzelhető, hogy a féknyereg rögzítőcsavarja nem lett megfelelően rögzítve, ami növelheti a balesetek kockázatát. Mindkét esetben tehát a biztonságot veszélyezteti a potenciális probléma, így különösen fontos a mielőbbi elhárítása.

A Tesla e-mailben értesíti az érintett autók tulajdonosait és ingyenes ellenőrzéseket és javításokat kínálnak számukra. -áll a hivatalos közleményben.

Az autógyártó 2019-ben nyitotta meg az első kínai gyárát Sanghajban. A Tesla a tavalyi évben megkezdte a Kínában gyártott Model 3 típusú autók, idén pedig a Model Y típusú járművek leszállítását az ügyfeleinek.

A Tesla Model 3 a három legkeresettebb elektromos autó közé tartozik Kínában. Népszerűbb volt a Model 3, mint például a kínai startup, a Nio modelljei. A Model 3 több hónapon keresztül a lista élén állt, azonban 2021 első hónapjaiban a Wuling Hongguang Mini nevű olcsó elektromos autó letaszította a trónról.

„A Model 3 volt a legkeresettebb prémium szedán a világon, a Model Y jó úton halad, hogy világszerte a legkeresettebb járművé váljon.” mondta korábban Elon Musk vezérigazgató.

A Tesla részvényei 3%-ot estek szerdán, idén 14.25% mínuszban van a papír.