Az eseménytelen napon a pénteki folyamatok továbbélését lehetett megfigyelni. A piacok bizalmat mutatnak mind a FED, mind az ECB várható intézkedéseivel kapcsolatban. A keddi napra sem várható irányváltó hír vagy bejelentés.

A New York-i NYMEX tőzsde COMEX diviziójában a határidős aranyár hétfőn 1611,60 USD/uncia értéken zárt, míg a távol-keleti kereskedés végén kedden az európai nyitáskor szinte változatlan 1610-es értéket mutat a kereskedés.

A kulcsfontosságú külső piacok az arany szempontjából bikairányúak. A kőolaj WTI emelkedett, 92,20 USD/hordó, ami 0,80 Usd emelkedés (+0,88 %), továbbá a dollár is enyhén gyengült.

Az általános piaci hangulat hétfőn bizakodó volt.Európában nagyon bíznak abban, hogy a központi bank végre elkezdi állampapírok vásárlását, ami segítené a periféria országainak finanszírozását. Az Egyesült Államokban a FED szeptemberi ülésére ütemezik a pénzügyi bővítéseket. Ezen kívül nagyobb piaci fejlemény, vagy piacokat befolyásoló hír nem jelent meg, szép csendes nyári hangulatban folyt a kereskedés. A bizakodás alapvetően a kockázatosabb termékek vásárlásában nyilvánult meg, ehhez tartozik az arany is.

Az ázsiai részvények megugrottak, leginkább az USA pénteki új munkahelyeket bejelentő statisztikája miatt, azonban a befektetők kezdenek figyelni az e hét végére várható kínai adatokra.

Eric S. Rosengren, a bostoni FED elnöke bejelentette, hogy a statisztikai mutatók gyengülést mutatnak, emiatt a FED-nek ki kell terjeszteni a jelzáloglevelek és a kincstárjegy vásárlásait, és ezeket mindaddig vásárolnia kell, amíg egészségesebbé nem válik a gazdaság.