Az aranyár továbbra sem a fundamentumok, hanem a híresztelések alapján változik, ezúttal a FED ülések közeledte miatt, felfelé. Ez pár napig kitarthat.

Az arany a hétfői nap után kedd hajnalra 1623 USD/uncia szintig emelkedett.

Megfigyelők szerint a kereskedés unalmas nyári nap szerint, alacsony forgalommal történt. Az ezüst kéthavi csúcspontja körül áll, amit nem sikerült elsőre meghaladni.

A kereskedők és befektetők a Wyoming állambeli Jackson Hallban jövő héten tartandó FED értekezletre és távolabbra, a szeptember közepén esedékes FOMC (a FED stratégiai döntéshozó szerve) várható ülésére, az onnan felszedhető hírmorzsák szerint alakítják ki várakozásaikat, és eszerint alakul az ár.

Az Európai Központi Bankból cáfolják azt az elterjedt híresztelést, miszerint az ECB nagy államkötvény-vásárlásokba kezdene a perifériás államkötvényekből, de ez is csökkentette valamelyest a spanyol és olasz államkötvények, és valamennyire növelte a német állampapírok hozamát. A németek azt is közölték, hogy az ECB kormányzótanácsa nem is tárgyalta a kötvényvásárlások ügyét.

Mivel a társpiac dollár értéke némileg csökkent, továbbá az olajár emelkedett, ezek is indokolják rövidtávon az aranyár szerény erősödését. Az emelkedés pár napig valószínűleg kitart, de az 1630-as szint eddig több alkalommal is nehezen átjárható ellenállás maradt.