A Samsung Electronics Co., az értékesítési árbevétel alapján a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai vállalata az eddiginél nagyobb figyelmet szentel az afrikai piacra.

A Samsung Electronics Co., az értékesítési árbevétel alapján a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai vállalata az eddiginél nagyobb figyelmet szentel az afrikai piacra, mivel a fejlett világ telített piacain már nem számíthat lendületes növekedésre.

A Samsung a Szaharától délre, Fekete Afrikában 2015-ig 10 milliárd dollár bevétellel számol, tévékészülékei és háztartási berendezései értékesítésének megnégyszerezésével. A Samsung a helyi piaci sajátosságoknak megfelelően kivitelezett, “Built for Africa” termékeivel már nagy sikereket ért el a kontinensen. A laptévé piacon 38,7 százalékos, az intelligens tévékészülékek piacán pedig 51,3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a 3D tévékészülékek piacát pedig 57,9 százalékos részesedéssel uralja. A Samsung 1995-ben jelent meg első alkalommal az afrikai piacon és 2009-ben hozta létre regionális központját Dél-Afrikában.