A használt autót külföldről vásárló magyarok továbbra is a német modelleket választják a leggyakrabban, a húsz legnépszerűbb autóból tizenöt német márka volt tavaly.

Az autós portál felidézte, hogy a használt kocsik importja jobban teljesített a hazai újautó-piacnál tavaly, de ebben a szegmensben is csökkenés volt az egy évvel korábbihoz képest. Az országba 130 430 használt személygépkocsi érkezett, 16,6 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben. Tavaly a Volkswagen Golf lett a legnépszerűbb használt importautó 4805 forgalomba helyezéssel, egy évvel korábban ez a típus még csak harmadik volt.

A dobogó másik két helyezettje változatlan, de az Opel Astra 4583 forgalomba helyezéssel az elsőről második, a Ford Focus pedig 4141 forgalomba helyezéssel a másodikról a harmadik helyre került. A Vezess.hu összesítése szerint ugyanakkor egyre nagyobb arányban érkeznek külföldről japán és dél-koreai autók. A márkák összesített toplistáján stabilan őrzi vezető helyét a Volkswagen (15 216), második az Opel (13 070), aztán a Ford következik (11 871).

A piac legszélesebb hibrid kínálatával rendelkező Toyota több helyet lépett előre 2020-ban, százalékosan nézve a változásokat pedig a Kia és a Hyundai teljesített a legjobban 2019-hez képest – közölte az autós portál.