Az Apple Computer Inc. 1997-ben visszahozta Steve Jobsot a vállalathoz, és elképesztő sikereket ért el, de ez a “Steve Jobs-szindróma” kialakulásához vezetett, amely ráveszi a vállalatokat, hogy visszahozzák a korábban sikeres csúcsvezetőket, még akkor is, ha egy tudományos tanulmány szerint ez nem feltétlenül jó ötlet.

A Walt Disney Co. a legutóbbi óriás vállalat, amely visszavesz egy korábbi vezérigazgatót, ezzel meglepve a befektetőket. Robert Iger visszatér a kézzel kiválasztott utódja, Bob Chapek helyére. Ez követi Howard Schultz visszatérését a Starbucks Corp. -hoz az év elején, amikor a vállalat szakszervezeti hullámmal nézett szembe, és elgondolkodtató, hogy az Amazon.com Inc. igazgatótanácsa sürgetni fogja-e Jeff Bezos visszatérését, ha a vállalat nem tud kilábalni a jelenlegi mélypontról.

Az eredmény

A Wall Street áradozva dicsérte a lépést, a Disney részvényei a hír bejelentése után hétfőn közel 6%-ot emelkedtek.

“Soha nem titkoltuk szeretetünket Iger úr iránt és a munka iránt, amit a Disney globális erőművé építésében végzett” – írta Michael Nathanson a MoffettNathanson-tól az ügyfeleknek szóló hétfői jegyzetében. ” 2020 májusa óta több okból sem ajánlottuk a részvényeket, többek között azért, mert aggódtunk amiatt, hogy a korábbi vezérigazgató, Bob Chapek egy olyan streaming stratégiához ragaszkodott, amelynek a mai valóságot tekintve nincs értelme.”.

Valóban működhet?

Az izgatottságot azonban mérsékelni kell, mivel a szakértők szerint az ilyen típusú felvételek átlagosan nem járnak sikerrel. Az e körökben “bumeráng vezérigazgatóként” ismert tanulmány ehelyett azt mutatja, hogy a visszatérő vezetők olyan különleges kihívásokkal szembesülhetnek, amelyek ugyanolyan helyzetbe hozzák őket, mint bármely új vezérigazgatót.

Forrás: marketwatch.com