A Chevron harmadik negyedéves nettó nyeresége tavalyhoz képest szinte megduplázódott.

Erős harmadik negyedéves eredményekről számolt be a pénteki tőzsdenyitást megelőzően a Chevron. Mint ahogy az előzetesen is várható volt jellemzően igen erős negyedévet zárnak az olajipar szereplői.

A Chevron pénteken történelmének második legmagasabb negyedéves nyereségéről számolt be, ezzel bőven felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat.

A Chevron 11.2 milliárd dolláros harmadik negyedéves nyereségről számolt be, ez részvényenként 5.78 dollár profitot jelent. Az előzetes elemzői várakozások részvényenkénti 4.86 dolláros nyereségről szóltak. A tavalyi év azonos periódusához képest közel duplájára nőtt az olajipari óriás nettó nyeresége, akkor 6.1 milliárdos profitot mutattak fel.

A Chevron harmadik negyedéves árbevétele 66.64 milliárd dollárosra duzzadt, ami szintén felülmúlta a Wall Street előzetes várakozásait. Az elemzők előzetesen 58.96 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak.

A tőzsdenyitás előtt több mint 2 százalékos pluszba fordult a Chevron a harmadik negyedéves jelentés publikálását követően.