Érdekesre sikeredett a heti piacnyitás, a befektetők figyelme innentől az újabb vállalati jelentésekre összpontosul, és eddig elég pozitív, amit láthattunk.

A JP Morgan Chase papírjai szeptember óta emelkednek, és további 1,5%-os pluszban vannak miután a vállalat 4%-os növekedést realizált a harmadik negyedévben. Ezzel bebizonyosodott, hogy mégsem okozott akkora kárt a hitelek nem teljesítése, mint azt korábban a piac beárazta. 

A JPM-hez hasonlóan a Citi Group papírjai is folytatták a növekedést, mivel a 2,3 milliárd dolláros veszteség ellenére, még mindig jobb lett a jelentésük, mint az elemzők várták.

A nagypapírok közül az Apple teljesített a legjobban, miután a befektetők nagy reményt fűznek az új 5G képest iPhonehoz. Július óta nem látott mértékben emelkedett egy nap alatt a papír, és egészen 8%-kal került feljebb. A pre-market szerint folytatja a megkezdett tendenciát. Vajon eddig tényleg alábecsülték a cég technológia újításait és jövőjét?

További érdekesség, hogy az új iPhone pont annyiba fog kerülni, mint a legújabb fiskális élénkítő csomag. Ezt már mindenki maga döntse el, hogy véletlen-e.

A Tesla, illetve az Amazon is feljebb került a tegnapi napon 0,6%, illetve 1,1%-kal, de ha egy teljes képet néztünk a piacról, akkor láthattuk, hogy a legnagyobb papírok zöldbe voltak a tegnapi kereskedési nap után.

forrás: finviz

A jó hírek mellett azonban akadnak kevésbe jók is. 

A mai napon a Johnson and Johnson kénytelen volt leállítani a vakcinája tesztelését, mivel az egyik tesztalanya ismeretlen okból megbetegedett. Így már csak a Novavax maradt, aki harmadik fázisban még aktívan teszteli az általuk fejlesztett vakcinát. A J&J valószínűleg folytatni fogja a tesztelést, ahogy az Astra Zeneca tette, amikor hasonló helyzetben voltak.

Azonban értékes napokat veszíthetnek a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében, ami fontos lenne annak érdekében, hogy a piac hosszú távon is regenerálódni tudjon.


Forrás: investing