A vártnál erősebb harmadik negyedéves eredményekről számolt be az Airbnb.

Az Airbnb Inc. a keddi tőzsdezárást követően az előzetesen vártnál erősebb harmadik negyedéves eredményekről számolt be. Az Airbnb platformján a foglalások száma éves szinten 25 százalékkal nőtt meg, az „eltöltött éjszakák száma a szálláshelyeken” megközelítette a 100 milliót.

Az Airbnb árbevétele 29 százalékos növekedést követően 2.9 milliárd dollárosra duzzadt, ezzel az Airbnb eddig történelmének legmagasabb negyedéves árbevételét érte el 2022 harmadik negyedévében.

2022 harmadik negyedéve az Airbnb számára a nyereségesség tekintetében is új rekordot jelentett. Az Airbnb nettó profitja 46 százalékos növekedést követően 1.2 milliárd dolláron alakult, míg a szabad cash flow több mint 80 százalékos ugrást követően 960 millió dolláron alakult. Az Airbnb szerint óriási a kereslet a szálláshelyek iránt, valamint a regisztrált szállásadók száma is folyamatosan nő. Az Airbnb azt is megerősítette, hogy november 16-án új funkciók kerülnek bevezetésre.

A vállalat részvényei a keddi after marketben a vártnál erősebb negyedéves jelentés ellenére negatív tartományba fordultak. Az Airbnb még 2020 decemberében debütált a NASDAQ-on.

Az Airbnb-t 2008 augusztusában alapították a kaliforniai San Franciscóban, a vállalat online platformján keresztül szálláshelyeket lehet kiadni és lefoglalni. Az Airbnb a világ 191 országának több tízezer városában van jelen. Az Airbnb a tevékenységét Magyarországon a 2010-es évek elején kezdte meg, kezdetben csak lassan növekedett a lakáskiadásnak ezen formája, viszont 2015 óta szinte robbanásszerűen ugrott meg a budapesti Airbnb lakáskiadók száma.