Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte honlapján a Radio Zet. A rendőrség és a katonaság a helyszínen van – tájékoztatott a lengyel rádió a honlapján és a Twittere.

Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője szintén azt közölte, nekik egyelőre nincs elég információjuk arról, hogy megerősítsék, orosz rakéták okozták a robbanást a lengyel határnál.

A piacok viszont azonnal reagáltak. Itthon a forint árfolyama. Erőteljes forintleértékelődést okozott a hír, hangsúlozta a potfolio. hu portálhogy egy rakéta csapódott be Lengyelország területén ma este az ukrán határ mellett. Az euró 413-ig is elment, a lengyel zloty is gyengül. A kezdeti eladási hullám után mind a zlotyt, mind a forintot visszahúzták.

A Pentagon kedden közölte, hogy nem tudja megerősíteni azokat a híreket, amelyek szerint orosz rakéták hatoltak be Lengyelországba az ukrán határ közelében – írja a Reuters.

A lengyelországi tűzoltók is megerősítették, hogy két ember meghalt egy robbanásban Przewodowban, egy kelet-lengyelországi faluban, az ukrán határ közelében.