Ma este rakétatámadás érte Lengyelországot, az ukrán határhoz közeli Przewodów városban két ember meghalt, miután rakéta csapódott egy gabonaszárítóba.

Rakétatámadás érte Lengyelországot kedd este, az ukrán határhoz közeli Przewodów városban két ember meghalt, miután rakéta csapódott egy gabonaszárítóba. Az elsődleges spekulációk szerint orosz rakéta tévedhetett Lengyelország területére, azonban ezt egyelőre nem erősítették meg.

A Reuters szerint a Pentagon is közölte, hogy nem tudja megerősíteni azokat a híreket, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be Lengyelországba az ukrán határ közelében, valamint az oroszok is tagadják, hogy ők állnának a Lengyelországot ért rakétacsapások mögött.

Az orosz Védelmi Minisztérium hangsúlyozta, hogy nem ők állnak a Lengyelországot ért rakétatámadás mögött, Oroszország „szándékos provokációnak” titulálja az incidenst. Az orosz minisztérium a vádakra reagálva kijelentette, hogy „ezek a provokációk a helyzet eszkalálására irányulnak.”

Az orosz vezetés továbbá megjegyezte azt is, hogy az „ukrán-lengyel határ közelében lévő célpontokra nem mértek csapásokat orosz fegyverek.” Zelenszkij ukrán elnök viszont pár perccel ezelőtt arról beszélt, hogy a Lengyelországban robbanást okozó rakétákat Oroszország lőtte ki. „Rakétát lőni a NATO területére, támadás a kollektív biztonság ellen! Ez nagyon jelentős eszkalációhoz vezethet. Cselekednünk kell!” -mondta az ukrán elnök.

A Reuters folyamatosan frissülő Twitter bejegyzésben számol be az újabb fejleményekről.

Kedden jelentős bombatámadás érte az ukrán infrastruktúrát, a Barátság kőolajvezetéken leálltak ideiglenesen a szállítások.