A 2020 első féléves időszakot a vállalatcsoport konszolidált szinten 520.107 millió forint mérlegfőösszeggel és 235.643 millió forint saját tőkével zárta, míg a teljes átfogó eredménye 2.945 millió forint lett.

A tavalyi adatokhoz viszonyítva a mérlegfőösszegük 126 milliárd forinttal csökkent, ami főként az energetikai társaságok értékesítéséből adódik, amely tételek 2019. év végével az értékesítésre tartott eszközök címén kerültek kimutatásra.

A vállalat mérlegében látható, hogy 2019 félévétől idáig 140 milliárd forint értékben csökkent az ingatlan, gépek, berendezések mérlegsor főként a hosszú és rövid lejáratú hiteltartozásokkal szemben.

„A 6,038 milliárd forintos üzemi nyereség mellett a tényleges tevékenység eredményét leginkább prezentáló és az értékcsökkenést kiszűrő EBITDA-mutató 17,7 milliárd forinton zárt, ezzel a cégcsoport közel megduplázta a 2019. első féléves proforma kimutatás szerinti 9,3 milliárdos EBITDA értékét.”

Nettó eredményük 2.945.310.000 forint volt, ami durván 4,2 milliárddal több, mint a tavaly félévkor auditált, majdnem 2 milliárdos veszteség.

A tegnapi napon 4%-os réssel nyitott a papír, és 6,5%-kal került feljebb azóta az Opus árfolyama, érdekes módon pont a féléves jelentésük megjelenése előtt. A holnapi nyitáskor kiderül hogyan is árazzák a befektetők a cég elért eredményét, ami a tavalyi évhez képest jobban alakult azonban, ha saját tőkearányos nyereséget vizsgálunk ott már igen gyengén teljesített a papír, a koronavírus ellenére is.

Forrás: investing.com

Technikailag egy jól észrevehető csökkenő csatornában mozog a papír azóta, hogy visszapattant a márciusi zuhanásból. A következő akadály, amivel meg kell majd küzdenie az a 100-as mozgóátlag lesz 252 forintnál. Alulról az 50 napos mozgóátlag tartja a papírt, amit az utóbbi időben vitt át az árfolyam, utána a gap teljes betöltésével tudna esetleg fordulni az árfolyam.

Forrás: bet.hu